LEES: TALPA geeft officiële verklaring niet uitzenden UFC 249 - Vechtsport Info
Home / Nieuws / LEES: TALPA geeft officiële verklaring niet uitzenden UFC 249

LEES: TALPA geeft officiële verklaring niet uitzenden UFC 249

De berichtgeving rond het niet uitzend van UFC 249 door de zenders van TALPA zorgt voor nogal wat beroering.

Woensdagavond meldde onze redactie dat wegens “ethische” redenen het UFC 249 event welke plaatsvindt op 18 april niet live op TV en via online stream zal worden uitgezonden door de zenders Veronica KIJK TV, SBS 9 en VeronicaTV.nl.

TALPA bezit voor Nederland de uitzendrechten van de UFC maar besloot aangaande het coronavirus niet uit te zenden. Donderdag ontvingen wij een email van TALPA met een officiële verklaring waarom deze UFC 249 niet uit zal zenden.

Wij zenden niet uit

“Ten gevolge van het coronavirus en de maatregelen van de RIVM hebben wij de programmering van SBS6, Net5, Veronica en SBS9 tijdelijk aangepast. Live sport events maken vanwege de geldende gezondheidsmaatregelen en het dientengevolge cancelen van live sport events overal ter wereld tijdelijk geen deel uit van de programmering van onze zenders.”

“Binnen deze aangepaste programmering vinden we de live UFC-wedstrijden niet goed passen. Vandaar dat we hebben besloten ze ook niet via KIJK.nl te streamen,” aldus de verklaring van TALPA. De UFC fans zijn zeer teleurgesteld in het feit dat het UFC 249 event niet te zien zal zijn.

Acties

Deze zijn nu gedwongen om via UFC Fight Pass betaald het event te gaan bekijken, daar waar dit via TALPA gratis was. Inmiddels zijn er diverse acties opgestart om TALPA alsnog zover te krijgen om uit te gaan zenden zoals een online petitie. Dat lijkt vergeefse moeite aangezien de officiële verklaring duidelijk is, er wordt niet uitgezonden.

Bekijk ook

Mikey Garcia ten onder tegen Underdog Sandor Martin

Sandor Martin deed afgelopen nacht wat veel boksfans niet hadden voorwacht.

In 5 sec ‘KO’! Vechter met TURBO stoot omver gemept (video)

Vagab Vagabov is een naam om niet te vergeten.

UFC-Ster McGregor breekt neus bekende DJ! ‘Levensgevaarlijk’

Het ging goed fout

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page