Kung Fu Master maakt GROTE fout! Onderuit geklapt door MMA veteraan Nieuws
Nieuws

Kung Fu Master maakt GROTE fout! Onderuit geklapt door MMA veteraan

Kung Fu Master maakt GROTE fout! Onderuit geklapt door MMA veteraan

De vechtsportwereld barst van discussies over welke stijl de absolute top is. Kung Fu-meesters staan bekend om hun toewijding en willen graag bewijzen dat hun vechtkunst kan wedijveren met moderne Mixed Martial Arts (MMA).

Hoewel velen het hebben geprobeerd, slagen er maar weinigen in. Toch blijven nieuwe uitdagers opstaan.

Krijger met blote handen daagt UFC-Veteraan uit!

Recent ging een video viraal van Kung Fu-meester Khai Tran die voormalig UFC-veteraan Nam Phan uitdaagde. Tran bezocht Phan's MMA Academy in Californië om het tegen hem op te nemen.

De uitdaging was een staande partij van 4 rondes van 2 minuten, volgens UFC-regels. Dit betekende geen oogveegstoten, lage trappen en happen. Waar Phan MMA-handschoenen droeg, straalde Tran vertrouwen uit met zijn blote handen.

Geduld versus gekweld

Toen de bel ging, zette de duidelijk grotere en gespierdere Tran direct druk op de kleinere Phan. Maar in plaats van vuur met vuur te bestrijden, counterde Phan slim en geduldig telkens als hij een opening zag.

Gedurende de eerste ronde hield Phan de slijtageslag vol, wachtend op het perfecte moment. En dat moment kwam al vroeg in de tweede ronde.

Was dit echt de sleutel tot overwinning?

Ondanks flinke klappen, krabbelde de Kung Fu-meester overeind, op wankelende benen weliswaar. Hij wilde dapper doorgaan.

Phan verloor echter geen tijd en lanceerde een reeks aanvallen, die eindigden in een knock-out via een 1-2 combinatie.

De meester achter de overwinning 

Nam Phan is een Vietnamese MMA-veteraan die van 2001 tot 2017 professioneel vocht. Hij verscheen in verschillende prestigieuze competities zoals de UFC, Bellator, Strikeforce en Pancrase. In 2015 won hij zelfs de Pancrase-titel in het vedergewicht.

Naast zijn indrukwekkende MMA-carrière, bezit Phan ook een 3e graad zwarte band in Braziliaanse Jiu-Jitsu, waarmee hij de hoogst gerangschikte Vietnamese BJJ-beoefenaar ter wereld is.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws