Kooivechter sterft na stoten tegen hoofd tijdens wedstrijd
Home / Nieuws / Kooivechter sterft na stoten tegen hoofd tijdens wedstrijd

Kooivechter sterft na stoten tegen hoofd tijdens wedstrijd

Kooivechter overlijdt aan stoten tegen hoofd tijdens wedstrijd

Christian Lubenga, stierf na deelname aan zijn eerste mixed martial arts-gevecht. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat het gevecht welke op 12 maart in Massachusetts plaatsvond, het leven koste van de jonge vechter.

Na te hebben deelgenomen aan zijn eerste mixed martial arts-gevecht, stierf Christian Lubenga in maart aan een trauma opgelopen tijdens het gevecht in Massachusetts, zeggen onderzoekers deze week. Tim McGuirk, adjunct-directeur communicatie bij het Executive Office of Public Safety and Security in Massachusetts, zei woensdag dat de dood van Lubenga werd veroorzaakt door “complicaties van stoten tegen zijn hoofd”. Hierdoor ontstond een hersenbloeding en ernstig letsel.

In de overlijdensakte van Lubenga staat dat hij gewond raakte tijdens een gesanctioneerd MMA-gevecht, zei McGuirk. Zijn dood werd als ongeluk geregistreerd maar blijkt na onderzoek veroorzaakt te zijn door stoten. Het gevecht vond plaats als onderdeel van het AMMO Fight League: Battle of St. Patrick’s-evenement op de Eastern States Exposition in West Springfield, Massachusetts.

Hersenletsel

Na zijn dood sprak de weduwe van Lubenga, Margaret Anderson, over haar man en riep op tot meer aandacht voor veiligheid in mixed martial arts. Lubenga, geboren in de Democratische Republiek Congo, sprak zes talen, zei Anderson. Ze ontmoetten elkaar daar en trokken door het land en de wereld terwijl ze hun zoon Gabby opvoedden.

,,Hij was van nature stil, gereserveerd en attent, en gaf veel om zijn familie, in het bijzonder onze zoon”, zei Anderson. In zijn vrije tijd trainde hij als atleet, gewichtheffen en boksen. Na zijn dood overhandigde de University of Bridgeport postuum aan Anderson de Lubenga-master in bedrijfsanalyse.

Bekijk ook

'Slavendrijver!' Vechtbaas door het slijk gehaald

‘Slavendrijver!’ Vechtbaas door het slijk gehaald

Hij werd vaak om dit feit op de vingers getikt

Meisje slaat anabole tante stuk

Meisje slaat anabole tante stuk! ‘Niet te geloven’ (video)

Niet te geloven, een mager meisje wint het van een anabole tante.

'Dombo!' Bro slaat zichzelf knock-out in MMA-straatgevecht

‘Dombo!’ Bro slaat zichzelf knock-out in MMA-straatgevecht (video)

Het doel van een gevecht is meestal winnen en dan nog het liefst via een knock-out.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page