Kooivechter sterft na stoten tegen hoofd tijdens wedstrijd Nieuws
Nieuws

Kooivechter sterft na stoten tegen hoofd tijdens wedstrijd

Kooivechter sterft na stoten tegen hoofd tijdens wedstrijd

Christian Lubenga, stierf na deelname aan zijn eerste mixed martial arts-gevecht. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat het gevecht welke op 12 maart in Massachusetts plaatsvond, het leven koste van de jonge vechter.

Na te hebben deelgenomen aan zijn eerste mixed martial arts-gevecht, stierf Christian Lubenga in maart aan een trauma opgelopen tijdens het gevecht in Massachusetts, zeggen onderzoekers deze week. Tim McGuirk, adjunct-directeur communicatie bij het Executive Office of Public Safety and Security in Massachusetts, zei woensdag dat de dood van Lubenga werd veroorzaakt door "complicaties van stoten tegen zijn hoofd". Hierdoor ontstond een hersenbloeding en ernstig letsel.

In de overlijdensakte van Lubenga staat dat hij gewond raakte tijdens een gesanctioneerd MMA-gevecht, zei McGuirk. Zijn dood werd als ongeluk geregistreerd maar blijkt na onderzoek veroorzaakt te zijn door stoten. Het gevecht vond plaats als onderdeel van het AMMO Fight League: Battle of St. Patrick's-evenement op de Eastern States Exposition in West Springfield, Massachusetts.

Hersenletsel

Na zijn dood sprak de weduwe van Lubenga, Margaret Anderson, over haar man en riep op tot meer aandacht voor veiligheid in mixed martial arts. Lubenga, geboren in de Democratische Republiek Congo, sprak zes talen, zei Anderson. Ze ontmoetten elkaar daar en trokken door het land en de wereld terwijl ze hun zoon Gabby opvoedden.

,,Hij was van nature stil, gereserveerd en attent, en gaf veel om zijn familie, in het bijzonder onze zoon", zei Anderson. In zijn vrije tijd trainde hij als atleet, gewichtheffen en boksen. Na zijn dood overhandigde de University of Bridgeport postuum aan Anderson de Lubenga-master in bedrijfsanalyse.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws