Kogels maakte einde aan leven Nederlandse topkickbokser: 'Zijn legende leeft voort' Nieuws
Nieuws

Kogels maakte einde aan leven Nederlandse topkickbokser: 'Zijn legende leeft voort'

Kogels maakte einde aan leven Nederlandse topkickbokser: 'Zijn legende leeft voort'

Peter Smit, voormalig wereldkampioen kickboksen, liet een onuitwisbare indruk achter op de sport en zijn volgers. Zijn overwinningen en de manier waarop hij de sport benaderde, spreken nog steeds tot de verbeelding van velen. Zijn gewelddadige dood in 2005 schokte de vechtsportwereld, maar zijn legende leeft voort.

De moord op Peter Smit

In 2006 veroordeelde de Rotterdamse rechtbank twee mannen voor de moord op Smit, een daad die de kickbokswereld op zijn grondvesten deed schudden. De veroordeling tot vijftien jaar cel voor beide verdachten sloot een hoofdstuk, maar opende vele vragen over de motieven achter de moord.

Begin van een Legende

Het Open Ocean Pacific Kyokushinkai-kampioenschap in 1985 te Hawaï markeerde het begin van Smits legendarische reis. Zijn bijnaam 'Hurricane' werd hier geboren, een testament aan zijn overweldigende kracht en snelheid.

Het gevecht tegen Hiroki Kurosawa tijdens de Open Wereldkampioenschappen Kyokushinkai in 1987 in Tokio is de geschiedenis ingegaan als een van de meest memorabele momenten van de sport. Ondanks een discutabele beslissing, toonde Smit de ware 'Kyokushinkai Fighting Spirit'.

Overwinning in Bangkok

Smit's gevecht tegen Changpuak Kiatsongrit in het Lumpini Stadium te Bangkok was historisch. Hij versloeg als eerste een Thaise kampioen in eigen land op knock-out, een prestatie die hem wereldkampioen thaiboksen maakte.

Zijn overwinning op Rob Kaman, destijds beschouwd als onoverwinnelijk, in Tokio wordt door Smit zelf gezien als het hoogtepunt van zijn carrière. Deze overwinning bevestigde zijn status als een van de grootste kickboksers aller tijden.

Een voortijdig einde

Onder begeleiding van Jan Vleesenbeek bereikte Smit de top in drie van de meest uitdagende vechtsporten. Een chronische enkelblessure, veroorzaakt door een aanrijding, dwong hem echter tot een vroegtijdige beëindiging van zijn indrukwekkende carrière.

Maar vergeten is Peter Smit niet, vriend Dirk Stal eert de kickbokser elk jaar na een belofte die hij hem deed. Een gebaar wat de fans zeer kunnen waarderen.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws