Kledingmerk Conor McGregor verboden in Nederland - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Kledingmerk Conor McGregor verboden in Nederland

Kledingmerk Conor McGregor verboden in Nederland

Pech voor de fans van Conor McGregor de kleding met de naam van de Ierse vechtsporter mag niet langer verkocht worden in Nederland. Het bekende kledingmerk McGregor dat al jaren op de markt is claimde dat het verwarrend is en nu heeft voorzieningenrechter in Den Haag vrijdagmiddag dit bekrachtigd.

Video: McGregor wil "Promotor & Vechter" tegelijk zijn om verder te gaan bij UFC!

Adidas

Er was een zaak aangespannen door het kledingmerk tegen Adidas, het dochterbedrijf Reebok verkocht de kleding onder een exclusieve licentie (Reebok sponsort ook de UFC kleding van de vechters). De shirts, truien en broeken mogen dus niet meer in Nederland verkocht worden, de eigenaren van het noodlijdende Nederlandse kledingmerk McGregor hadden de zaak aanhankelijk gemaakt.

Verweer

Adidas voerde in haar verweer aan dat de vechtsporter bij een groot publiek bekend is, ook mede men dat hij naast Floyd Mayweather, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo een van de best betaalde sporters is. Ook werd er gesteld dat hij op Instagram ruim 25 miljoen volgers heeft. Dat was reden genoeg voor Adidas te stellen dat men de kleding van McGregor zou kunnen onderscheiden van die van het Nederlandse merk. De rechter verwees dit echter naar de prullenbak, volgens hem weet het grote publiek niet wie de vechtsporter is.

Gevolgen

Dat de zaak gewonnen is tegen de Ier kan gevolgen hebben voor andere landen en de verkoop, echter heeft het Nederlandse merk er weinig aan, deze ging al twee keer failliet en ook een tweede doorstart lijkt geen vruchten af te werpen. Vergeefse moeite of toch gerechtigheid?

Bekijk ook

Nederlandse boksers boeken succes op EK in Armenië

Beide boksers wisten met succes hun tegenstanders te verslaan

UFC-vechter blijkt superheld! Redt man van de dood

De UFC-vechter lijkt zo langzamerhand de status van Superheld te krijgen.

Samurai zwaard trucje gaat fout! ‘Mijn vingers’ (video)

Dronken proberen een trucje uit te halen is niet aan te raden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page