Kinderen en vechtsport: Beter op het leven voorbereid Nieuws
Nieuws

Kinderen en vechtsport: Beter op het leven voorbereid

Kinderen en vechtsport: Beter op het leven voorbereid
Kinderen en vechtsport: Beter op het leven voorbereid

Veel ouders geloven dat vechtsporten zoals boksen, Jiu-Jitsu, kickboksen en karate geweld bevorderen en tot een gewelddadig temperament leiden.

Maar niets is minder waar, juist kinderen die aan vechtsporten doen zijn beter op het leven voorbereid en gaan conflicten uit de weg. Vechtsporten, met name boksen, worden al vele jaren geplaagd door medische controverses, met name hoofd- / hersenletsel. Het is belangrijk om tijdens het kijken te onthouden dat deze vechters getraind zijn om niet geraakt te worden.

Het doel om met een andere bokser in de ring te komen is niet om in het gezicht te worden geslagen, maar om die slagen verdedigend te ontwijken en te voorkomen dat de tegenstander punten behaalt. Helaas gebeuren niet alle gevechten in de ring en op een bepaald moment zal uw kind zich in een nadelige situatie bevinden. De waarheid is dat deze sporten veel gezondheidsvoordelen hebben voor kinderen en tieners van alle leeftijden.

Aanpassen aan elke situatie

Op welke manier je het ook ziet, fysieke activiteit zal videogames altijd overtroeven als het gaat om gezond blijven op elke leeftijd. Lichamelijke activiteit helpt stress te verminderen die opgroeiende kinderen aannemen van school, groeiende en veranderende lichamen en sociale levens.

Laten we eerlijk zijn, de hedendaagse samenleving is technologiegericht en het kan moeilijk zijn om uw kind van zijn mobiele telefoon te halen. Al die aandacht die ze aan een scherm geven, kan niet gezond zijn. In sporten, zoals Jiu-Jitsu, vergroten kinderen hun sociale vaardigheden door met andere kinderen te worstelen en tegelijkertijd hun focus te vergroten.

Geloof in jezelf

Het verkrijgen van zelfvertrouwen is nog een ander kenmerk dat kinderen aannemen als gevolg van deelname aan vechtsporten. Als volwassenen kennen we allemaal de beproevingen van een kind zijn en opgroeien.

Groepsdruk en omgaan met de verkeerde vrienden is slechts een van de vele obstakels waarmee kinderen vandaag worden geconfronteerd. Aanpassen is tegenwoordig gevaarlijk, van eenzijdig geweld tot straatbendes. Vechtsporten geven kinderen iets om naar toe te werken.

Gezond leven

Ze helpen niet alleen kinderen van de straat te houden, maar het geeft hen ook iets om enthousiast over te zijn en zelfdiscipline te leren om te slagen. Deze sporten zijn zwaar, vergis je niet. Maar ze leren kinderen om door te gaan, door te zetten en nooit op te geven.

Bovendien zullen kinderen leren beter te eten omdat ze worden omringd door mensen die dezelfde doelen als zij hebben, eerder wakker worden en het initiatief nemen om op tijd naar bed te gaan en rust te krijgen, hun huiswerk maken om te trainen, en hun potentieel realiseren.

Uiterste bescherming

In een wereld vol bedreigingen is het belangrijk dat kinderen zelfverdediging kennen. Als niets anders is dit het belangrijkste punt dat kinderen actief zijn in vechtsporten voor het geval ze ooit op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn. Het is gemakkelijk om je ogen te sluiten en je voor te stellen hoe je jezelf zult verweren als je ooit in een slechte situatie terechtkomt. Het is heel anders als het daadwerkelijk gebeurt.

De lessen die kinderen leren in vechtsporten blijven ze een leven lang bij. Als volwassenen zullen ze merken dat de geleerde lessen in gevechten kunnen worden toegepast op alle situaties die ze in het leven tegenkomen.

Spiergeheugen en reflex is iets dat iedereen opdoet uit ervaringstraining. Na een tijdje hoef je niet veel na te denken, omdat je lichaam het voor je zal doen. Als een kind dat traint in vechtsporten ooit in een slechte situatie wordt gebracht, ongeacht hoe emotioneel geschokt ze zijn, zal de tijd die ze hebben besteed aan training hen beschermen.

Column bijdrage: Henk Jan Schopman

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws