Kickbokstalent wijkt uit naar het buitenland: ‘Regels in Nederland te streng’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Kickbokstalent wijkt uit naar het buitenland: ‘Regels in Nederland te streng’

Kickbokstalent wijkt uit naar het buitenland: ‘Regels in Nederland te streng’

Kickboks talent wijkt uit naar het buitenland: ‘Regels in Nederland te streng’

Met de strenge richtlijnen die in Nederland worden ingevoerd, wijken kickboks jeugd talenten uit naar het buitenland, zo ook het 14-jarige kickboks talent Lucielle Verhoef.

“Het gaat nergens meer over zegt Mark de Graaf vader van Lucielle, na het invoeren van de regels met het contact naar het hoofd zijn wij in het buitenland gaan vechten. Talent in sport moet je niet indammen, en Lucielle bewijst met haar prestaties dat Nederland een groot talent misloopt, en zij is niet de enige sluit hij af. “

Richtlijnen

Met de komst van de vechtsportautoriteit kwamen regels en regulering en men is nog niet klaar, er zal nog meer worden ingevoerd om de veiligheid in de sport te waarborgen. Daar staat de vechtsport autoriteit dan ook voor. Echter is niet iedereen het eens met de nieuwe richtlijnen en regels.

“Het is heel simpel zegt De Graaf, ik kan het mijn dochter niet aandoen om haar talent niet verder te laten ontwikkelen. Natuurlijk kan zij in Nederland ook tegen leeftijdgenoten vechten met hoofdbescherming, maar als zij straks op de leeftijd komt dat contact naar het hoofd is toegestaan zal zijn wellicht tekort komen. “

 “Wij willen toch niet terug naar de gesloten sportscholen waar in het geniep werd gevochten. Dat moet je niet willen, kijk ik zie met eigen ogen hoe goed het gaat in het buitenland. Ook met contact, als men dat goed reguleert is er niks aan de hand.” Zegt de Graaf.

Buitenland

Het besluit van FPA haar gym om na het invoeren van de nieuwe jeugdregels niet meer te vechten in Nederland, legt Lucielle geen windeieren. Ondertussen vecht ze in Duitsland en Engeland in de C-klasse. Wederom won ze 2x goud op de Duitse K1 kampioenschappen van de AFSO afgelopen weekend.

Het rare is dat zij wel in Nederland mag boksen met contact naar het hoofd, binnenkort zal zij dan ook haar eerste bokswedstrijd hier hebben, het is dus een beetje krom. De verwachting is dat ze in het buitenland als ze 16 wordt direct de A-klasse instroomt. Nederland is met zijn regels momenteel te klein voor Lucielle en moet nog even wachten.” Aldus de Graaf.

Bekijk ook

Sexy Pearl stapt in bloederig bare knuckle boksen en tekent multicontract

UFC en Invicta veteraan Pearl Gonzalez heeft getekent bij Bare Knuckle Fighting Championships (BKFC)

‘Doodsangst’: UFC-kampioen Usman lag met COVID-19 in het ziekenhuis

Kamaru Usman werd kort na zijn wedstrijd tegen Jorge Masvidal in juli vorig jaar met ...

WTF? ex-rugby speler slaat bokskampioen ‘KO’: Bokswereld in shock

Voormalig wereldkampioen boksen Browne stond slechts 115 seconden in de ring

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page