'Kickboksen ten dode opgeschreven in Nederland!' Boksen is al dood Nieuws
Nieuws

'Kickboksen ten dode opgeschreven in Nederland!' Boksen is al dood

'Kickboksen ten dode opgeschreven in Nederland!' Boksen is al dood

Alicia Holzken wellicht het grootste huidige bokstalent van ons land kondigde eerder deze week aan te zullen stoppen met boksen. Reden een dispuut met de Nederlandse Boksbond.

Na beloftes die niet werden nagekomen door de Nederlandse Boksbond stopt Holzken met boksen. De voormalige kickboksster was de grote belofte voor het vrouwen boksen in ons land. Ook internationaal scoorde Holzken grote ogen, de coronacrisis gooide roet in het eten voor een top contract bij het bekende Sauerland Promotions.

De Boksbond reageerde met een verklaring op haar site en vindt daarmee de zaak afgedaan. Echter blijft de ontevredenheid bestaan en is via social media te lezen dat er weerzin is tegen de behandeling van Holzken. Hans Loeffen de man achter de Nederlandse vechtsportbond WFCA en een van de meest ervaren bondsbestuurders van ons land, neemt het op voor Holzken.

Gaat niet werken

,,Tja. Dan zou je zeggen zoek je heil bij een andere Bond toch? Ohh nee dat kan niet want er mag maar 1 bond zijn", schrijft Loeffen op eigen titel. Het is al een tijd bekend dat de Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) één bond voorstaat, iets wat veel weerstand vindt in vechtsportland. Algemene mening 'teveel kapiteins op een schip, dat gaat niet werken.'

,,Deze dame was ook een groot talent in het Kickboksen maar dat is verboden die combinatie, stel je voor dat de bokssport zal eens geassocieerd worden met dat… Kickboksen. Dus dat heeft ze ook moeten opgeven. Nu dus op 2 vlakken een verloren talent. Macht macht macht", vervolgt Loeffen.

Ten dode opgeschreven

De mening van Loeffen wordt door veel vechtsporters en belanghebbenden gesteund. Echter lijkt niemand te durven ageren, Loeffen neemt echter geen blad voor zijn mond. ,,En als er niet snel iets ondernomen gaat worden, is het kickboksen net zoals het boksen al is ten dode opgeschreven."

Want het heilig verklaarde NOC naast en via de VA wil ook in het kickboksen en MMA 1 bond.
Geen keuzes meer kunnen maken nog meer regeltjes en een onbetaalbare elite sport is het dan.
Democratie heet dat. Alicia Holzken weet wel, Jij bent meer dan welkom terug in Kickboksland.
Ik weer zeker dat promotors, organisatoren, bonden en zeker het publiek jou weer in de ring willen zien", aldus Loeffen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws