Kickboksen of Glory slecht imago? 'Niet alles over 1 kam scheren'
Home / Nieuws / Kickboksen of Glory slecht imago? ‘Niet alles over 1 kam scheren’

Kickboksen of Glory slecht imago? ‘Niet alles over 1 kam scheren’

Kickboksen of Glory imago slecht imago? 'Niet alles over 1 kam scheren'

Glory 81 vindt vanavond plaats in Düsseldorf Duitsland. Het wordt het eerste grote event van Glory sinds de rellen in het Belgische Hasselt eerder dit jaar. Daardoor leek het kickboksen weer in een slecht daglicht te komen. Maar scheer niet alles over 1 kam.

De rellen op het Glory 80 event in Hasselt veroorzaakte een flinke schok in de vechtsportwereld. Hooligans die de rust verstoorden en met stolen gooiden, volgens Glory aangemoedigd door Arek Wrzosek die later ontslagen werd. Voor de zogenaamde ‘mainstream’ pers reden om het kickboksen weer eens flink te bashen.

Onzin

Eerste grote GLORY-gala sinds rellen: ‘Hopelijk is kickboksimago niet aangetast’ kopt Nu.nl in een artikel over het event van vandaag. Scott Rudmann de CEO van Glory is daar aan het woord. Hij zegt tegen Nu.nl; Wij zijn ook erg geschrokken van wat er tijdens GLORY 80 is gebeurd. Dus ja, wij moesten daar ook even van herstellen. “

,,Maar we willen niet langer terugkijken. Samen met onze partners hebben we een solide plan gemaakt, waardoor we weer veilige en mooie events kunnen bieden voor al onze vechters en fans.” Hans Loeffen de man achter een van de grotere vechtsportbonden (WFCA) van ons land, zegt dat er bijna geen excessen voorkomen zoals in Hasselt. Hij reageert dan ook op Facebook en vraagt zich af het om het kickboks of Glory imago gaat.

Zwaar iritant

,,Alleen wij al draaien meer dat 100 gala’s per jaar , naast de andere bonden. Geen rellen , geen risico partijen. Dus niet alles over 1 kam scheren aub”, zegt Loeffen. Iets waar de vechtsportliefhebbers het zeker mee eens zullen zijn.

Veel critici uit de vechtsportwereld zijn het er over eens dat nieuwsbrengers zoals NU.nl, Telegraaf, AD en collega’s liever het negatieve van het kickboksen blijven belichten, ook al claimen deze allen juist de vechtsport te willen promoten. ,,Echt zwaar irritant die media….. bij voetbal verdomme bijna elk weekend dat de pleuris uitbreekt en dat is allemaal maar normaal”, reageert Kickbokskampioen Jorina Baars.

Bekijk ook

Akelig ventje geklapt na uitdagen! 'Nooit meer zeggen' (video)

Akelig ventje geklapt na uitdagen! ‘Nooit meer zeggen’ (video)

Voor hij het wist werd hij onderuit gemept en ging nokkie-out.

Ubertje klapt lastige klant met kaakslag omver! 'Niet betalen' (video)

Ubertje klapt lastige klant met doodsklap omver! ‘Niet betaald’ (video)

Niet willen betalen na een rit en dan nog een grote mond ook

Klein meisje onderuit getrapt door volwassen vechter! 'Jij mietje'

Klein meisje onderuit getrapt door volwassen vechter! ‘Jij mietje’ (video)

Beelden van een klein meisje die met een low-kick

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page