KICKBOKSEN IN NEDERLAND KNOCK-OUT: Vechters de grens over Nieuws
Nieuws

KICKBOKSEN IN NEDERLAND KNOCK-OUT: Vechters de grens over

KICKBOKSEN IN NEDERLAND KNOCK-OUT: Vechters de grens over
KICKBOKSEN IN NEDERLAND KNOCK-OUT: Vechters de grens over

Nu in Nederland tot wellicht ver in 2021 de kickbokswedstrijden niet door mogen gaan, trekken vechters de grens over. Duitsland blijkt het land om te vechten.

Een aantal Nederlandse kickboks en MMA-vechters blijkt al in Duitsland te trainen. In ons land is het sparren bijvoorbeeld niet toegestaan bij volwassen maar wel bij de jeugd. Wedstrijden zijn echter voor beide groepen nog steeds taboe.

Dan maar de grens over om te knokken

"Wat doe je dan als je knokken wil, dan zoek je andere opties, je wilt toch niet dat al het talent wat wij hebben doodbloed," zegt een van de coaches. In Duitsland word gewoon georganiseerd en daar spelen vechters graag op in.

Zo ook tijdens het EFC event in Giessen op ruim een uur rijden van onze landsgrens. Op 4 juli zal EFC haar No1 Fighting Championship houden. Een tweetal getalenteerde Nederlandse dames zullen daar acte de présence geven.

Gedwongen

Onze redactie werd attent gemaakt op het event door een van onze trouwe bezoekers die ons meldde: "Lucielle Verhoef & Dilara Hamamioglu wijken uit naar Duitsland om hun partij te knokken. " Het lijkt dat de Nederlandse vechters het land uit worden gedwongen om te vechten.

Eerst deden dat de regels bij de jeugd waardoor en geen contact meer naar het hoofd is toegestaan. Nu versterken de coronamaatregelen dit. Overigens is uit informatie die wij kregen beperkt publiek aanwezig op het EFC event.

Of er vooraf getest gaat worden op aanwezigheid van het coronavirus is niet bekend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws