Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / 🎥 | Langverwachte kickboks wedstrijd gaat eindelijk plaatsvinden

🎥 | Langverwachte kickboks wedstrijd gaat eindelijk plaatsvinden

K-1 veteraan Zabit Samedov zal het opnemen tegen James McSweeney uit Groot-Brittannië tijdens een Mix Fight Championship-evenement dat op 11 april wordt gehouden in Baku, Azerbeidzjan.

Mix Fight Championship heeft zondag de wedstrijd en het evenement officieel aangekondigd. Samedov vecht voor het eerst sinds 2013 in zijn geboorteland Azerbeidzjan. De topkickbokser vecht de afgelopen jaren voor de Akhmat-organisatie en vecht regelmatig in Tsjetsjenië. Hij is sinds december 2018 niet meer in actie geweest.

Ismael Londt

McSweeney nam afgelopen december deel aan het MFC-evenement in Frankfurt, Duitsland. Hij versloeg de Turkse Murat Aygun in de halve finale van een 4-man , voordat hij verloor van de Nederlandse kickboks legende Ismael Londt in de finale. Londt sloeg de grote Brit neer voordat het gevecht werd gestopt vanwege een blessure bij McSweeney.

Het gevecht met Zabit-McSweeney is twee jaar in de maak. De jagers zouden elkaar ontmoeten in 2018, waarbij McSweeney Zabit vertelde dat hij hem zou uitschakelen. Vier man toernooien in de middengewicht (-72,5 kg) en zwaargewicht (+95 kg) gewichtscategorieën staan ook gepland voor het evenement in Baku.

Bron: KickboxingZ

Bekijk ook

🎥 | Zo trainen Nieky Holzken, Andy Souwer & Mohammed Jaraya hun skills

Er zijn allerlei technieken die kickboksers kunnen gebruiken

EXPERTS: Rico Verhoeven vs Jamal Ben Saddik in september

September wordt als meest voor de hand liggende datum genoemd

GLORY 76 Antwerpen: Junior Tafa treft Martin Pacas

Eerder melde onze redactie al dat er voor het GLORY Kickboxing