Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / VIDEO: Bejaarde Muay Thai vechter toont ‘geen’ genade in de ring

VIDEO: Bejaarde Muay Thai vechter toont ‘geen’ genade in de ring

Men zegt wel eens dat leeftijd slechts een getal is, het levende bewijs hiervan moet de bejaarde Muay Thai vechter Khobdan Bor-khor-sor wel zijn.

De 67-jarige Muay Thai vechter nam op 10 november afscheid van het vechten in de ring van zijn zo geliefde vechtsport. In zijn jonge jaren stond hij maar liefst tachtig keer in de ring en wilde dit waardig afsluiten.

De familie van Khobdan maakte zich tot licht zorgen over zijn welzijn, echter gaf hij aan dat zijn ervaring in de ring zijn veiligheid zou waarborgen. Op 67-jarige leeftijd is hij in betere conditie dan veel mensen jonger dan hemzelf.

Geen genade

De tegenstander van Khobdan is van gelijke leeftijd, maar geen van beide hield zich in terwijl zij elkaar bestreden in de ring. Je kunt de man uit de strijd halen, maar je kunt het gevecht niet uit de man halen.

Khobadan sloot de partij af met een overwinning, dat is een indrukwekkende manier om je carrière te beëindigen. En volgens vele een echte weergave van de geest van de krijger.

Bekijk ook

Kickboksen: Luis Tavares in actie tijdens GLORY 66 Parijs

Het ziet er naar uit dat de vechtkaart voor GLORY 66 Parijs een aantal Nederlandse top kickboksers zal herbergen.

ONE FC Kickboksen: Tarik Khbabez treft Anderson Silva

De Marokkaans-Nederlandse zwaargewicht kickbokser Tarik Khbabez zal op 15 juni in Shanghai de ring in gaan.

ONE FC Wereldkampioen kickboksen Regian Eersel terug in Nederland

Regian Eersel zette een top prestatie neer in Singapore vrijdag 17 mei, door kickboks legende Nieky Holzken te verslaan.

REGIO NIEUWS UITGELICHT