VERBOD: Maatregel bij 'kickboksen en Muaythai' in Nederland Nieuws
Nieuws

VERBOD: Maatregel bij 'kickboksen en Muaythai' in Nederland

VERBOD: Maatregel bij 'kickboksen en Muaythai' in Nederland
VERBOD: Maatregel bij 'kickboksen en Muaythai' in Nederland

De Nederlandse Vechtsportautoreit (VA) kondigde afgelopen week nieuwe maatregelen aan voor de vechtsportsector in 2020.

Met het naderen van 2020 komt de Nederlandse Vechtsportautoreit nieuwe regels en maatregelen. Zo houdt de organisatie goed in de gaten wat er in het buitenland gebeurt en past daar in ons land ook haar regels op toe. Een van de opvallende is die bij het kick en Muay Thai-boksen.

De VA staat het niet toe om met mma-handschoenen om kickboks of Muay Thai gevechten te organiseren. In het buitenland is dit wel het geval vooral ONE Championship heeft dit doorgevoerd in haar wedstrijden. De VA kondigde de maatregelen in een nieuws brief aan, naast een aantal andere.

Niet veilig

"Een andere maatregel die op aanbeveling van de medische commissie wordt ingevoerd, is dat gebruik van gesloten handschoenen bij kickboks- en muay Thai-wedstrijden verplicht wordt. In andere landen zien we dat promoties experimenteren met gebruik van mma-handschoenen bij het kickboksen of muay Thai-boksen. De gevolgen voor de gezondheid en de uitstraling van de sport hebben doen besluiten om dit in Nederland niet toe te staan,"aldus de nieuwsbrief.

Ook wil de VA dat de vechtsportbonden zich actief gaan inzetten voor het voorkomen en bestrijden van grensoverschrijdend gedrag in de sport. Deze is vooral gericht op de aanpak van misstanden, zoals seksueel misbruik en pesten. Van wedstrijdvechters die boven de veertig jaar wordt verlangd dat zij een sport medische keuring overleggen. Wil je meer wetten over de nieuwe regels van de VA klik dan hier.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws