Tragische dood jonge kickbokser: 'bizarre feiten onthult' Nieuws
Nieuws

Tragische dood jonge kickbokser: 'bizarre feiten onthult'

Tragische dood jonge kickbokser: 'bizarre feiten onthult'
Tragische dood jonge kickbokser: 'bizarre feiten onthult'

In Engeland is het onderzoek naar de raadselachtige dood van Scott Marsden (14) afgerond. De jonge kickbokser stierf in de ring tijdens de laatste ronde van een nationaal kampioenschap in maart 2017. Het onderzoek nam bijna twee jaar in beslag.

Marsden’s overlijden werd in eerste instantie gewijd aan het feit dat hij geraakt werd door een stoot tegen zijn borst. Echter wijst onderzoek en getuigenissen van medische experts uit dat hij overleed aan de zeldzame aandoening 'commotio cordis’.

Consultant en kinderpatholoog, dr. Kerry Turner, vertelde de onderzoekers dat het een uiterst zeldzame aandoening is. In Amerika stierf een teven 14-jairge scholier ook aan dezelfde aandoening, toen hij geraakt werd op de borst door een bal tijdens een spelletje softbal, lees hier meer.

Noodlottig

De aandoening is een verstoring van het natuurlijke ritme van het hart, wat alleen voorkomt als het lichaam net boven het hart wordt geraakt en alleen gedurende een bepaald moment. In het geval van Marsden een geval van op het verkeerde moment, op de verkeerde plaats. Had het gevecht niet plaatsgevonden dan had Marsden waarschijnlijk nog geleefd.

"Ik ben het nog nooit eerder tegengekomen, het is heel zeldzaam. We horen niet vaak dat dit gebeurt, het is een tragisch iets dat dit is gebeurd, Op het moment dat het gebeurt gaat het hart in een abnormaal ritme en lijkt het of men een hartstilstand heeft, ”verklaarde Dr. Turner.

Onschuldig

Het gerechtelijk onderzoek wees uit dat Marsden met een tegenstander van een vergelijkbare lengte en gewicht in de ring stond. Marsden verloor het bewustzijn kort na de slag op de borst.

De tegenstander van Marsden is niet schuldig bevonden aan de dood van de kickbokser. Er zullen dan ook geen verdere maatregelen tegen hem worden getroffen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws