Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / TEGENVALLER VOOR NL VECHTERS: Thailand op slot tot in 2021

TEGENVALLER VOOR NL VECHTERS: Thailand op slot tot in 2021

TEGENVALLER VOOR NL VECHTERS: Thailand op slot tot in 2021

Voor de Nederlandse Kick en Thaiboksers die in Thailand hadden gehoopt te vechten de aankomende periode is er slecht nieuws. Het land blijft op slot tot 2021.

Er is een groot aantal Nederlandse prof vechters die in Azië vechten, echter zijn daar de landen op slot en lijken dit ook te blijven. Dit zal vooral voor de Nederlandsers die bij ONE Championship, Max Muaythai, Kunlun of andere organisaties gevolgen hebben.

Strenge maatregelen

ONE Championship die momenteel een aantal events houdt steunt zwaar op lokale vechters uit Azië, of Europeanen die al in de regio verblijven. Binnen reizen is onderhevig aan zware restricties. Dit geldt overigens ook voor Singapore de thuisbasis van ONE.

Ondertussen is de lijst van groepen die onder strikte gezondheidsmaatregelen Thailand mogen binnenkomen, uitgebreid van diplomaten en VN-functionarissen tot zakenmensen. Investeerders die een overeenkomst hebben met de regering, filmploegen, enkele migrant arbeiders en de houders van Thailand Elite-visa.

Corona brandhaarden

Volgens media in Thailand zullen maatregelen tot ver in 2021 kunnen reiken. Een van de redenen is dat er in landen rondom Thailand een flink aantal corona brandhaarden zijn zoals in Vietnam. Dit betekent dat de vechters nog op de reservebank blijven.

Een oplossing zou kunnen zijn dat bijvoorbeeld ONE in Europa events gaat organiseren zoals men nu doet in Thailand. Dit zou voor ONE betekenen dat zij zaken uit handen moet geven. Dit zou in Italië kunnen plaatsvinden aangezien er sterke banden zijn met bijvoorbeeld de Oktagon organisatie.

Bekijk ook

ONE INSIDE THE MATRIX II: Pieter Buist treft sterke Rus

De Nederlandse MMA-vechter Pieter Buist keert terug in de kooi bij ONE Championship op 6 ...

TARIK KHBABEZ: ‘Ik kom voor Rico Verhoeven en Badr Hari’

Vrijdag maakte Glory Kickboxing bekend dat voormalige ONE Championship vechter Tarik Khbabez bij de organisatie ...

Dit zijn de rijkste sporters van de laatste jaren

Dat de absolute topsporters van de wereld jaarlijks tientallen miljoenen verdienen met hun sport is ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page