Schokkend: Iran laat gevangen gezette kickbokser vrij - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Schokkend: Iran laat gevangen gezette kickbokser vrij

Schokkend: Iran laat gevangen gezette kickbokser vrij

Mensenrechten: Iran laat gevangen genomen kickbokser vrij
Foto: Hengaw

De Iraanse autoriteiten hebben op zondag een vrouwelijke Koerdische atleet vrijgelaten. Zij was twee weken geleden opgepakt voor het zwaaien met de vlag, nadat ze een kickboks wedstrijd had gewonnen.

Arezou Miraki, een 20-jarige Iraans-Koerdische kickbokser, had deelgenomen aan een kickbokswedstrijd in de stad Soran in de regio Koerdistan, waar het incident plaatsvond.

Miraki versloeg haar rivaal en om het te vieren, zwaaide zij met een Koerdische vlag, terwijl de scheidsrechter haar als winnaar uitriep.

Opgewacht

Na haar overwinning keerde ze twee weken geleden terug naar har woonplaats Sine en zou naar verluidt direct aangehouden zijn door lokale veiligheidstroepen.

Hoewel er geen officiële verklaring over de kwestie aan de kant van de Iraanse autoriteiten is verschenen, beweerde een bron dicht bij de Miraki-familie dat de vlag de kernkwestie was achter de detentie.

Bewijs

Ze was gevangen gezet omdat ze de ‘Koerdistan-vlag had getoond’ en ‘foto’s van de wedstrijd had geplaatst’ op haar sociale media vertelde een bron aan de mensenrechtengroep Hengaw.

De atleet werd zondag vrijgelaten, maar de veiligheidsdiensten zijn nog steeds in het bezit van haar mobiele telefoon, zei de bron. Miraki heeft ook een verklaring ondertekend die haar ervan weerhoudt in de toekomst de regio Koerdistan te bezoeken.

Bemiddelt

Hengaw zei dat haar vrijlating volgde op de “interventie” van de regio Koerdistan en Iraanse vertegenwoordigers bij de International Kickboxing Federation.

Bekijk ook

Roy Jones Jr (52) wil ‘droomgevecht’ met UFC-legende Anderson Silva

Anderson Silva heeft altijd al in de boksring willen stappen om zijn oude idool Roy ...

Rus deelt knock-out uit in de stijl van Peter Aerts (video)

Peter Aerts is een kickbokslegende waar veel vechters een voorbeeld aan nemen. Zo ook Beibulat ...

UFC 259: Blachowicz vs Adesanya live kijken op tv

Jan Blachowicz en Israel Adesanya zijn aankomende nacht te zien op tv. De kampioen tegen ...