Schokkend: Iran laat gevangen gezette kickbokser vrij Nieuws
Nieuws

Schokkend: Iran laat gevangen gezette kickbokser vrij

Schokkend: Iran laat gevangen gezette kickbokser vrij
Schokkend: Iran laat gevangen gezette kickbokser vrij

De Iraanse autoriteiten hebben op zondag een vrouwelijke Koerdische atleet vrijgelaten. Zij was twee weken geleden opgepakt voor het zwaaien met de vlag, nadat ze een kickboks wedstrijd had gewonnen.

Arezou Miraki, een 20-jarige Iraans-Koerdische kickbokser, had deelgenomen aan een kickbokswedstrijd in de stad Soran in de regio Koerdistan, waar het incident plaatsvond.

Miraki versloeg haar rivaal en om het te vieren, zwaaide zij met een Koerdische vlag, terwijl de scheidsrechter haar als winnaar uitriep.

Opgewacht

Na haar overwinning keerde ze twee weken geleden terug naar har woonplaats Sine en zou naar verluidt direct aangehouden zijn door lokale veiligheidstroepen.

Hoewel er geen officiële verklaring over de kwestie aan de kant van de Iraanse autoriteiten is verschenen, beweerde een bron dicht bij de Miraki-familie dat de vlag de kernkwestie was achter de detentie.

Bewijs

Ze was gevangen gezet omdat ze de 'Koerdistan-vlag had getoond' en 'foto's van de wedstrijd had geplaatst' op haar sociale media vertelde een bron aan de mensenrechtengroep Hengaw.

De atleet werd zondag vrijgelaten, maar de veiligheidsdiensten zijn nog steeds in het bezit van haar mobiele telefoon, zei de bron. Miraki heeft ook een verklaring ondertekend die haar ervan weerhoudt in de toekomst de regio Koerdistan te bezoeken.

Bemiddelt

Hengaw zei dat haar vrijlating volgde op de "interventie" van de regio Koerdistan en Iraanse vertegenwoordigers bij de International Kickboxing Federation.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws