Rico's geheim: 'Hierdoor win ik altijd en van iedereen' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Rico's geheim: 'Hierdoor win ik altijd en van iedereen'

Rico's geheim: 'Hierdoor win ik altijd en van iedereen'

Rico Verhoeven is de afgelopen weken wereldnieuws, zijn aanstaande gevecht met Jamal Ben Saddik op zaterdag wordt de topvechters tiende titelverdediging. Hoe het de kampioen toch lukt om zolang aan de top te staan is volgens hem simpel te herleiden.

Menig uitdager ging ten onder aan de vechters capaciteiten van Verhoeven. Het is geen geheim dat de kampioen schaakt terwijl hij vecht. Reageert op waar zijn tegenstander mee komt, alhoewel Verhoeven een paar keer wankelde onder andere tegen Ben Saddik, lijkt hij onverslaanbaar.

Verhoeven gelooft dat zijn mentale kracht de sleutel is tot zijn succes. Zijn vermogen om op te staan ​​nadat hij is neergeslagen, is een van zijn beste vechteigenschappen. ,,“k denk dat het grootste geheim is dat we vallen en weer opstaan", zegt Verhoeven.

Het is heel simpel

,,Dat is het enige. Als je ervoor zorgt dat je elke keer dat je valt opstaat en je ervoor zorgt dat je dat de ene keer vaker doet dan de andere keer, dan win je altijd. Dat is hoe het gaat. Blijf gewoon staan. Wanneer de andere man valt, denkt deze: 'Ik blijf gewoon liggen, want deze man blijft opstaan", aldus Verhoeven.

,,Misschien is iemand een beetje sterker dan de andere persoon of een beetje groter, het komt niet vaak voor dat je op alle drie de niveaus een stuk beter bent. Dus voor mij, waar ik beter wil worden, zit in de geest. Ik wil zoveel sterker zijn en geen emotie tonen. Blijf gewoon hard werken en er kunnen maar twee dingen gebeuren: of ik val dood neer of de tegenstander geeft op."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws