‘Rico niet zo bekend als Jamal!’ Glory terug naar Amerika
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ‘Rico niet zo bekend als Jamal!’ Glory terug naar Amerika

‘Rico niet zo bekend als Jamal!’ Glory terug naar Amerika

Glory naar Amerika, is Rico er wel zo bekend?

Glory Kickboxing blijkt in 2022 een terugkeer te maken naar de Verenigde Staten, zo zegt Scott Rudmann een van de oprichters van de organisatie op twitter gisteren. Maar zijn de vechters er wel bekende namen?

In de hoogtijdagen voor het faillissement van het oude Glory, zoals de periode wordt aangemerkt door de organisatie was de grootste kickboks organisatie ter wereld aanwezig Amerika. Echter na de teloorgang en de daaropvolgende doorstart concentreerde Glory zich op ons land, maar kijkt nu dus verder naar andere landen.

Wie is Rico?

Naast Nederland en Amerika was Glory ook zijn greep in Azië aan het versterken en organiseerde in 2017 een Chinees evenement waar Glory Kampioen Rico Verhoeven de headliner verzorgde. De vraag: ,,Komt Glory volgend jaar naar de VS?”, werd door Rudmann volmondig beantwoord met een dikke ‘JA’. Maar dat kan rekenen op commentaar.

Zo vinden critici dat de organisatie een stap naar de US niet slim en kan men zich beter op Europa richten, met name het voormalige Oostblok waar veel kickboksfans en goede vechters te vinden zijn. ,,Kickboksen gaat nooit van de grond komen in de VS”, antwoordde Patadaalta aan Rudmann die hier verder niet op reageerde.

Badr Hari en Jamal Ben Saddik

,,In plaats daarvan geld te verbranden, moeten jullie je concentreren op het goed vasthouden van de door kickboksen ontwikkelde markten (Nederland, Roemenië, Litouwen) en investeren in het blijven ontwikkelen van Duits, Frans, Russisch, Spaans, Braziliaans en Chinees markten. “

Ook zouden de Glory vechters en zelfs Kampioen Rico Verhoeven niet zo bekend zijn in Amerika. Het is geen geheim dat MMA en vooral de UFC-vechters meer tot de verbeelding van de Amerikaanse fans spreken. Oud-vechter Clyde van Dams zegt dat zelfs in het voormalige Oostblok Verhoeven niet zo bekend is, maar juist Badr Hari en Jamal Ben Saddik daar een grote aanhang hebben, wat voor Glory een voordeel is als deze daar zouden uitbreiden met evenementen.

Bekijk ook

Mikey Garcia ten onder tegen Underdog Sandor Martin

Sandor Martin deed afgelopen nacht wat veel boksfans niet hadden voorwacht.

In 5 sec ‘KO’! Vechter met TURBO stoot omver gemept (video)

Vagab Vagabov is een naam om niet te vergeten.

UFC-Ster McGregor breekt neus bekende DJ! ‘Levensgevaarlijk’

Het ging goed fout

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page