Rechtgezet: kickbokser Murat Aygün toch winnaar WFL finale Nieuws
Nieuws

Rechtgezet: kickbokser Murat Aygün toch winnaar WFL finale

Rechtgezet: kickbokser Murat Aygün toch winnaar WFL finale
Rechtgezet: kickbokser Murat Aygün toch winnaar WFL finale

Het bleef lang stil rondom de wedstrijd van Murat Aygün vorig jaar in Almere, hij won de finale van de World Fighting League, maar de uitslag werd betwist.

De uitslag werd in twijfel getroffen want zijn tegenstander de Fransman Nordine Mahieddine zou de eigenlijke winnaar moeten zijn. Vandaag werd de stilte doorbroken door een bericht in het AD waarin te lezen staat dat Aygün eerherstel heeft gekregen.

Op social media verschenen er destijds allerlei steun betuigingen voor de Fransman want deze zou zijn benadeeld. Er ontstonden dan ook een groot aantal discussies met voor en tegenstanders, die elkaar betwisten over de uitslag.

Onzurgvuldigheid

De bond ISKA die het WFL toernooi sanctioneerde en verantwoordelijk was voor de jury werd beticht van onzorgvuldigheid. Deze voerde een onderzoek uit en daaruit blijkt dat Aygün toch de winnaar is. "Ik wist het altijd al, maar nu staat het zwart op wit”, zegt Aygün tegen het AD.

LEES OOK: Protest tegen uitslag WFL Finale

Hiermee refereert Aygün aan een brief van de ISKA. De strekking van de brief luidt: ‘we hebben de wedstrijd opnieuw bekeken, en er is geen twijfel over de uitslag. Aygün is de winnaar.’ Met de uitslag kan Aygün zijn prijzengeld innen en zijn gewonnen contract bij Bellator gaan verzilveren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws