Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Ophef: ‘kickboks en Muay Thai’ verbod in Canada

Ophef: ‘kickboks en Muay Thai’ verbod in Canada

Ophef: 'kickboks en Muay Thai' verbod in Canada

De roep om het verbod op kickboksen en Muay Thai wedstrijden in Canada (British Columbia) op te heffen wordt steeds groter, men is zelfs een petite gestart om dit voor elkaar te krijgen.

Kickboksen en Muay Thai wedstrijden zijn in het Canadese British Columbia grotendeels verboden. Er is een wet op het prijs vechten die het verbiedt om dergelijke wedstrijden te houden.

Voorstanders zijn van het kickboksen en muay thai zijn een petitie actie gestart tegen het verbod. Deze stelt dat per definitie een wedstrijd tussen twee personen met het doel om te vechten, volgens de overheid van British Columbia een prijsgevecht is en illegaal. Behalve als het voldoet aan bepaalde voorwaarden die daarvoor zijn gesteld.

MMA vechten

Zo mag men niet zonder toestemming van de luitenant-gouverneur van British Columbia iets organiseren. Het verrassende is echter dat MMA een extreme vorm van vechtsport geen last lijkt te hebben van een verbod.

Nergens is “mixed martial arts” gedefinieerd in het Canadese Wetboek van Strafrecht. Dit heeft ertoe geleid dat verschillende provincies in Canada de wet anders hebben geïnterpreteerd.

In de problemen

De wet veroorzaakt veel problemen voor professionele vechters. De meerderheid van de Canadese professionele kickboxers en Muay Thai-vechters hebben het land verlaten om hun vak te beoefenen.

Niet iedere Canadese provincie hanteert de wet echter op dezelfde manier. De Combative Sports Commission van Edmonton heeft gekozen voor wat een meer logische benadering lijkt. Ze stellen specifiek dat kickboxen en Muay Thai onderdeel zijn van “mixed martial arts”.

Bekijk ook

Rematch Rico Verhoeven vs. Badr Hari begin zomer 2019

Rematch Rico Verhoeven en Badr Hari gepland voor juni 2019?

Foto James Law voor GLORY De geruchtenstroom over een rematch tussen GLORY wereldkampioen kickboksen en ...

Wat zijn de kansen voor Andy Souwer tegen Yodsanklai?

Wat zijn de kansen voor Andy Souwer tegen Yodsanklai?

Japan zal op zijn grondvesten schudden zondag 31 maart, dan strijkt ONE Championship voor de ...

ONE: Roots of Honor: Ibrahim El Bouni vs. Andrei Stoica

Op 12 april vindt in de Mall of Asia Arena in Manila op de Filippijnen, ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT