Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Ophef: ‘kickboks en Muay Thai’ verbod in Canada

Ophef: ‘kickboks en Muay Thai’ verbod in Canada

Ophef: 'kickboks en Muay Thai' verbod in Canada

De roep om het verbod op kickboksen en Muay Thai wedstrijden in Canada (British Columbia) op te heffen wordt steeds groter, men is zelfs een petite gestart om dit voor elkaar te krijgen.

Kickboksen en Muay Thai wedstrijden zijn in het Canadese British Columbia grotendeels verboden. Er is een wet op het prijs vechten die het verbiedt om dergelijke wedstrijden te houden.

Voorstanders zijn van het kickboksen en muay thai zijn een petitie actie gestart tegen het verbod. Deze stelt dat per definitie een wedstrijd tussen twee personen met het doel om te vechten, volgens de overheid van British Columbia een prijsgevecht is en illegaal. Behalve als het voldoet aan bepaalde voorwaarden die daarvoor zijn gesteld.

MMA vechten

Zo mag men niet zonder toestemming van de luitenant-gouverneur van British Columbia iets organiseren. Het verrassende is echter dat MMA een extreme vorm van vechtsport geen last lijkt te hebben van een verbod.

Nergens is “mixed martial arts” gedefinieerd in het Canadese Wetboek van Strafrecht. Dit heeft ertoe geleid dat verschillende provincies in Canada de wet anders hebben geïnterpreteerd.

In de problemen

De wet veroorzaakt veel problemen voor professionele vechters. De meerderheid van de Canadese professionele kickboxers en Muay Thai-vechters hebben het land verlaten om hun vak te beoefenen.

Niet iedere Canadese provincie hanteert de wet echter op dezelfde manier. De Combative Sports Commission van Edmonton heeft gekozen voor wat een meer logische benadering lijkt. Ze stellen specifiek dat kickboxen en Muay Thai onderdeel zijn van “mixed martial arts”.

Bekijk ook

Zo gaat YouTube ster pak slaag krijgen van MMA-kampioen (video)

Ben Askren, de voormalige ONE FC kampioen en UFC-vechter traint hard voor het aanstaande gevecht ...

Eikels: Zoontje (2) bekende UFC-vechter uit vliegtuig gezet

Cody Garbrandt, voormalig UFC-kampioen is zwaar pissed op Southwest Airlines. De vechter reisde met zijn ...

Vetzak: Bokser mist gewicht met 20 kilo, gevecht afgezegd

Khalid Baker is boos en goed ook, de bokser zag zijn gevecht vandaag in Australie ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page