Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickboks uitslagen onder vuur: wordt het tijd voor een VAR?

Kickboks uitslagen onder vuur: wordt het tijd voor een VAR?

Afgelopen weekend vonden een aantal grote kickboks toernooien plaats, een in Shanghai, China Kunlun Fight, maar ook een dichterbij huis Enfusion welke gehouden werd in Eindhoven.

Bij kickboks wedstrijden zijn er altijd winnaars en verliezers, dat hoort nu eenmaal bij een competitie sport als deze. Dat vechters en hun fans het vaak niet eens zijn met een uitslag is inherent aan het feit of iemand wint of verliest.

Sport redacties worden vaak bestookt met mails van vechtsport liefhebbers die het niet eens zijn met uitslagen, maar ook social media stroomt vaak over van reacties.

Winnaar

Kunlun Fight in China gisteren (zondag), daar stonden in de finale van het -70KG toernooi twee top vechters tegenover elkaar. Davit Kiria die afkomstig is van Team Holzken en Marouan Toutouh die ook zijn vechtsport roots in Nederland heeft liggen. Kiria ging er met de winst vandoor, maar de fans van Toutouh waren het daar niet helemaal mee eens.

LEES OOK: Davit Kiria te sterk voor Marouan Toutouh

Wij spraken met Tarik Imahda die Toutouh bijstaat in de trainingen op het gebied van fysieke kracht en spiervermogen. Hij verteld: “Het klopt gewoon niet tot nu heeft niemand aangegeven dat Marouan verloren zou hebben. Kenners en leken zeggen allemaal hetzelfde en vragen zich af, waarom en hoe kan het. Maar de uitslag is er en zal niet anders worden.”

Reacties

Imahda reageert hiermee op de reacties op Facebook waar het merendeel van de kritische fans reageerde op een post die stelde dat Toutouh de winnaar van de clash was.

Onze redactie vroeg ook een reactie bij Sjef Weber van Team Holzken waar Kiria onder traint, deze zegt: “Het is duidelijk dat Davit de betere vechter was. Ik heb samen met Nieky (Holzken) de partij live mee gekeken, en in onze ogen was het duidelijk, Davit is de winnaar. “

Wie heeft er gewonnen?

Enfusion Eindhoven, daar werden een aantal felle partijen uitgevochten, er stond zelfs een wereldtitel op het spel, namelijk die van top vechter Tayfun Ozcan die was uitgedaagd door super talent Endy Semeleer.

Ozcan kwam als winnaar uit de bus en zette hiermee zijn ongeslagen record voort. Ook over deze partij vielen de fans, want Tayfun had dan wel gewonnen maar Endy had de winst toegewezen moeten hebben, aldus de reacties.

Video scheids

Zo stond er op social media te lezen: Kennen jullie de regels van Enfusion niet, verdiep je daar maar eens in voordat je oordeelt. “ Deze reactie was op de partij tussen Walid en El Moukadem. Ook deze werd heftig betwist door voor en tegenstanders.

Hoe het ook zij uitslagen worden vaak betwist, de waarheid ligt vaak in het midden. Overigens is het zo dat een jury beslist, ook al zijn deze niet onfeilbaar. Wellicht wordt het tijd voor een VAR (video scheids) net als bij het voetbal?

Op deze manier kan er veel discussie wellicht achteraf worden voorkomen.

Bekijk ook

Anthony Joshua en Tyson Fury bereiken akkoord: ‘Gevecht is aan’

De zwaargewicht boksrivalen Anthony Joshua en Tyson Fury zullen binnenkort hun £ 200 miljoen megagevecht aankondigen nadat vandaag de voorwaarden zijn overeengekomen.

‘Ik ga killen, niks meer en niet minder’: Pieter Buist heeft wat te bewijzen

Pieter Buist maakt 28 april zijn rentree bij ONE Championship in Singapore. De Nederlandse topvechter treft de Amerikaan Lowen Tynanes.

OPEN DE SPORTSCHOLEN: ‘wil je weer sporten, teken de petitie’

Over twee weken is het precies een jaar geleden dat de sport in ons land ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page