Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickboks maffia: onrust in Den Haag nog lang niet voorbij

Kickboks maffia: onrust in Den Haag nog lang niet voorbij

Den Haag verbiedt wederom kickboksgala: Wie zit er achter de bedreigingen?

Het rommelt al geruime tijd in de lokale kickboks wereld. Vooral de regio Den Haag lijkt een broeinest van haatzaaierij en zwartmaak praktijken.

In 2018 werden er in het Haagse een 5-tal kickboks events afgelast, gemeentes werden ingelicht dat er van alles mis zou zijn met de promotors en organisaties die de gala’s op poten zetten. Ook de politie werd verscheidende malen getipt, deze willen niet prijsgeven waar de meldingen over gaan, maar dat deze serieus genomen werden bewijst het aantal afgelastingen.

Afgelopen weekend vond er een sport uitwisseling programma plaats waar diverse vechters van verschillende sportscholen met elkaar trainden. Onze redactie werd getipt dat de Vechtsportautoriteit hier vragen over stelde aan de organisatoren van deze klaarblijkelijke sportieve uitwisseling.

Nazi praktijken, hoe ver moet men gaan?

Navraag leert dat het om een initiatief was om van elkaar te leren, en geen echt vechtsport gala betrof. Bij de post staat te lezen; “Hmmm zullen wij hier drama Queen spelen over wie de verrader is… WELNEE Your life is blessed or NOT. ” Diverse bronnen melden dat er diverse personen en zelfs organisaties voor elk wissewasje de Vechtsportautoriteit inlichten.

“Het zijn echte nazi praktijken, het lijkt de NSB wel. Deze personen hebben niet door dat zij de sport kapot maken. De meldingen van vorig jaar heeft er zelfs voor gezorgd dat er kickboksers zijn die geen rooie cent meer verdienen, simpelweg omdat zij niet mogen vechten,” meldt een bron die anoniem wenst te blijven.

Verraders bekend

“Wij hebben vermoedens en sterke aanwijzingen dat steeds dezelfde personen en zelfs een bond hier achter zitten. Kwalijke zaak want hoe kun je als vechtsport liefhebber je eigen sport zo kapot willen maken? ”

“Wij kunnen het gerust de kickboks maffia noemen, iets anders kan ik er niet van maken. Het blijft opvallend dat bepaalde personen wel gala’s mogen organiseren en andere niet, dit zaakje stinkt, en is killing voor de sport,” meldt een andere bron.

Bekijk ook

Conor McGregor en Dustin Poirier moeten snel weer knokken

Conor McGregor en Dustin Poirier moeten zo snel mogelijk weer tegen elkaar vechten. UFC Baas ...

Fikse schorsing voor topkickbokser, 4 jaar niet vechten

Artur Kyshenko voormalig Glory kickbokser en AFC Kickboxing Champion in de categorie 81 kg, heeft ...

Knock-out feest vandaag in Singapore, kijk hier terug

ONE Championship hield vandaag haar FISTS OF FURY II evenement in Singapore. Voor de liefhebbers ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page