BADR HARI UITDAGER: 'GLORY vroeg mij in te vallen'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / BADR HARI UITDAGER: ‘GLORY vroeg mij in te vallen’

BADR HARI UITDAGER: ‘GLORY vroeg mij in te vallen’

BADR HARI UITDAGER: 'GLORY vroeg mij in te vallen'

James McSweeney wil graag zijn krachten meten met Badr Hari. Het gevecht wat al veel eerder had moeten plaatsvinden en bijna gebeurde. Via social media vroeg de Brit vandaag GLORY voor een match.

De Britse topknokker zou in 2006 al met Badr de strijd aangaan tijdens It’s Showtime 18. Echter werd het evenement compleet geschrapt en kwam het er niet meer van. Onze redactie sprak vandaag met McSweeney over het motief om alsnog de wedstrijd onder de aandacht te brengen.

Eerder invallen

,,Ik ben eerder gevraagd om bij GLORY op het laatste moment in te vallen. Voor een toernooi. Maar vanwege covid-19-beperkingen is het niet gebeurd. Maar ik heb het gevoel dat er veel geweldige gevechten op mij liggen te wachten”, zegt de inmiddels in Texas wonende McSweeney.

In Texas heeft de Brit een eigen sport academie waar hij zijn leerlingen het Nederlandse kickboksen bijbrengt. Zelf traint McSweeney regelmatig bij legende Lucien Carbin in ons land. Invallen bij GLORY is iets waar McSweeney geen nee tegen zegt.

Covid-19

,,Ik zei absoluut ja, maar het was op een termijn van 2 weken en ze zeiden dat ik het niet kon. Omdat ik 2 weken in quarantaine moest in Amsterdam voordat ik zou vechten”, zegt de Brit.

,,Ik heb een Brits paspoort, ik mag altijd naar Europa vliegen. Dus het zou geweldig zijn geweest. Dus laten we kijken wat er gebeurt, maar ik weet dat er een aantal geweldige gevechten bij GLORY voor mij zijn. Ik schakelde Danyo Ilonga uit, die op nummer 2 stond in ranglijst van GLORY.”

Beladen wedstrijd

McSweeney en Ilonga vochten tijdens een MixFight Gala in Duitsland. De Brit won en het koste Ilunga zijn contract bij GLORY. Deze zette Ilunga zonder pardon buiten de deur omdat hij zonder toestemming op het gala vocht.

De fans reageerde enthousiast op het feit dat McSweeney, Badr uitdaagt. Ook zien zij hem graag bij GLORY de ring ingaan. En zou hij een goede aanvulling zijn voor de zwaargewicht divisie. De Brit is niet alleen kickbokser ook vocht hij onder andere in het MMA bij het welbekende UFC.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

'Vechten schijterd of je titel wordt afgepakt!' Kampioen Arjan Bhullar onder druk gezet door ONE Championship

‘Vechten schijterd of je titel wordt afgepakt!’ Kampioen onder druk gezet door vechtsportbond

Ik denk dat hij bang is en hij koopt alle tijd

Rematch Nabiyev vs Semeleer! 'Laat ze nog een keer vechten'

Rematch Nabiyev vs Semeleer! ‘Laat ze nog een keer vechten’

Vrijwel direct bood Semeleer....

Jake Paul biedt UFC's Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

Jake Paul biedt UFC’s Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

De inzet is $ 1 miljoen als Pimblett wint

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page