GLORY: reactie op doping affaire rond Badr Hari en Hesdy Gerges Nieuws
Nieuws

GLORY: reactie op doping affaire rond Badr Hari en Hesdy Gerges

GLORY: reactie op doping affaire rond Badr Hari en Hesdy Gerges
GLORY: reactie op doping affaire rond Badr Hari en Hesdy Gerges

Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat kickboksers Badr Hari en Hesdy Gerges betrapt zijn op doping. Nieuwuur kwam als eerst met het nieuws naar buiten.

GLORY directeur Cor Hemmers reageert op de Nieuws uur site als volgt; "Omdat er op het gebied van dopingcontroles voor kickboksen in Nederland niets geregeld was, heeft Glory op eigen initiatief een oplossing gezocht voor dopingcontroles. Glory streeft naar een eerlijke competitie en een dopingvrije sport. "

GLORY begon in april 2017 met de dopingcontroles en het tuchtrecht wat hieraan verboden is door de ISR.

Event maart

"Na anderhalf jaar met partijen te hebben samengewerkt, wil Glory met alle relevante partijen een analyse maken op basis van de opgedane ervaring", schrijft Hemmers. "Plan is om voor het volgende Europese Glory-evenement, dat zal plaatsvinden in maart 2019, tot een nieuwe overeenkomst te komen, zodat dopingcontroles gewoon kunnen worden voortgezet."

LEES OOK: Badr Hari en Hesdy Gerges betrapt op doping

Glory wil niet inhoudelijk niet reageren op de positieve dopingtesten, ook niet op die van de twee andere betrapte vechters. Ook wil men geen duidelijkheid geven over het verzoek om lopende tuchtzaken bij het ISR te beëindigen.

Samenwerking

GLORY geeft wel aan dat er gesprekken zijn met het ISR en Doping Autoreit voor een voortzetting van de samenwerking en de afhandeling van de lopende procedures.

Bron: Nieuwsuur

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws