K-1 FORMAT TERUG? GLORY in gesprek met promotor Milco Lambrecht
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / K-1 FORMAT TERUG? GLORY in gesprek met promotor Milco Lambrecht

K-1 FORMAT TERUG? GLORY in gesprek met promotor Milco Lambrecht

K-1 TERUG: GLORY in gesprek met top promotor Milco Lambrecht

De Nederlandse top promotor Milco Lambrecht, bekend van de RINGS vechtsport gala’s is in gesprek met GLORY Kickboxing.

Het rommelt behoorlijk binnen GLORY Kickboxing en dat is een understatement. De organisatie verkeert in zwaar weer. Verschillende prominente figuren hebben al dan niet gedwongen het schip verlaten.

Het Nederlandse bedrijf van GLORY, R.E.S Events is inmiddels failliet gegaan waardoor een aantal bedrijven met onbetaalde rekeningen blijven zitten. Toch is men voornemens om op 2 en 3 oktober aanstaande in Katwijk twee evenementen te organiseren.

Plan van aanpak

De voorbereidingen daartoe zijn in volle gang. GLORY’s tweede man, Scott Rudmann, heeft gesprekken gevoerd met RINGS promotor Milco Lambrecht. Laatstgenoemde laat desgevraagd aan onze redactie weten; “Het klopt dat er gesprekken zijn geweest over een plan dat ik heb gemaakt om structuur in GLORY te brengen.”

Op de vraag waarom er een plan is gemaakt zegt Lambrecht; “Ik vind het raar dat zo’n grote organisatie ad hoc zijn evenementen organiseert. Een jaarplanning hoort leidend te zijn. Mijn voorstel is gebaseerd op de goede elementen van de K-1, maar met een aantal toevoegingen.”

Het is aan GLORY

Lambrecht’s kennis met betrekking tot het organiseren van grote lokale events zou voor GLORY een goede toevoeging zijn. “Iets organiseren op de oude manier en hopen dat dit goed gaat is een utopie. Zeker dit nu in tijden van de coronapandemie. Toernooien vormen de basis met een kwalificatiestructuur. Het ligt bij hun op tafel,” zegt Lambrecht.

Aangezien Lambrecht zelfs promotor is waren wij benieuwd of er gesproken is van een dienstverband of andere verbintenis met GLORY. “Er is inderdaad gesproken over een functie, maar GLORY heeft in mijn ogen al een goede productieleider en ik werk graag met mijn eigen mensen,”aldus Lambrecht.

Schulden betalen

“RINGS is er al 25 jaar en ook na de Corona zijn wij er nog. GLORY is natuurlijk wel een mooie uitdaging, maar dan moet er wel een regeling zijn getroffen met de gedupeerden vind ik, ” zegt Lambrecht.

Het is geen geheim dat de Nederlandse inmiddels schuldeisers van GLORY niet zijn betaald. Met de overname van GSUKCO en het failliet verklaren van de Nederlandse BV zal dat ook n iet meer gebeuren. Het is niet ondenkbaar dat er nog gerechtelijk stappen volgen.

Naar de rechter

Bronnen melden onze redactie dan ook dat het voor GLORY best wel eens moeilijk zou kunnen worden om events in ons land te houden. Schuldeisers kunnen tenslotte beslag laten leggen. Hoe het ook zij GLORY lijkt vooralsnog door te willen stomen en bekijkt alle opties.

Gesprekken met promotors zoals Lambrecht lijken een manier om de events in andere vorm te organiseren. Of GLORY zich hiermee compleet herpakt en de populariteit van voor de coronacrisis weet terug te krijgen zal moeten blijken.

Bekijk ook

UFC-icoon Khabib! 'nooit meer vechten, dit is waarom'

UFC-icoon Khabib! ‘nooit meer vechten, dit is waarom’

Voor Khabib iis vechten al lang een

Koekoek! Vechter in 10 sec KO door superstoot (video)

Koekoek! Vechter in 10 sec KO door superstoot (video)

Een verrassende superstoot

Deontay Wilder daagt Anthony Joshua officieel uit voor gevecht

Deontay Wilder daagt Anthony Joshua officieel uit voor gevecht

Ondanks de opdracht om het op te nemen tegen Andy Ruiz Jr.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page