Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / GLORY kampioen Alex Pereira hoopt bij de UFC te vechten

GLORY kampioen Alex Pereira hoopt bij de UFC te vechten

GLORY kampioen Alex Pereira hoopt bij de UFC te vechten

Alex Pereira zal naar verwachting zijn GLORY middengewicht wereldtitel ergens later dit jaar verdedigen. Maar heeft zijn zinnen ook gezet op een aantal MMA-partijen.

Via de website van MMA Fighting werd bekent dat Pereira, die onlangs zijn verbintenis met de grootste kickboks organisatie van de wereld verlengde, een speciale clausule heeft. Deze staat hem toe naast het kickboksen voor GLORY, ook een aantal MMA-gevechten te doen.

Pereira moet wel schriftelijk toestemming vragen aan GLORY vooraleer hij aan een MMA-wedstrijd mee deelnemen. De Braziliaan heeft een 29-6 record en 17 knock-out overwinningen in het kickboksen. Hij won al eerder van de huidige UFC-ster Israel Adesanya die voorheen ook als kickbokser actief was, maar overstapte naar het MMA.

Israel Adesanya

Verwacht wordt dat Pereira later dit jaar zijn titel zal verdedigen, volgens eigen zeggen van de vechter zou de Nederlander Jason Wilnis degene moeten zijn die met hem om de kroon zou moeten vechten. Pereira heeft zijn zinnen gezet op Adesanya maar dan in de UFC kooi. Maar een verdediging van zijn GLORY titel is ook ophanden.

LEES MEER: Alex Pereira tekent nieuw contract bij GLORY

Volgens GLORY wordt de volgende titelverdediging van Pereira “binnenkort bekendgemaakt”, het zou zomaar kunnen zijn dat dit in Nederland zal gebeuren. Het event schema van GLORY volgend is de kans groot dat dit einde voorjaar of begin zomer zal zijn.

Bekijk ook

ONE FC baas geeft uitleg over herroepen uitslag kickboks wedstrijd

De beslissing om de uitslag van de kickboks wedstrijd tussen Petchmorrakot Petchyindee en Giorgio Petrosyan teniet te doen, blijft de gemoederen bezig houden.

Kickboksen: ONE Championship’s wedstrijd beleid onder vuur

Er is flink wat commentaar op het wedstrijd beleid van ONE Championship vanuit vechtsport kringen.

GLORY 67: Petchpanomrung verdedigt titel tegen Boynazarov

Vandaag maakte GLORY Kickboxing bekend dat de organisatie haar GLORY 67 event in Orlando Florida zal houden.

REGIO NIEUWS UITGELICHT