Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Fel ‘bekritiseerde’ kickboks kampioen wordt filmacteur

Fel ‘bekritiseerde’ kickboks kampioen wordt filmacteur

Moses Golala (L) met GLORY Kickbokser Richard Abraham

Hij is geen onbeschreven blad en staat in zijn eigen land te boek als controversieel, Moses Golala, zegt gedag tegen zijn sport.

De Ugandese kickbokser Golala die in het verleden bij een aantal schandalen betrokken was, stopt met het vechten in de ring en streeft een film carrière na. In een land waar het kickboksen op een zeer laag pitje stond heeft Moses deze naar grote hoogte weten te brengen.

Moses Golola (geboren op 22 mei 1980) is een Oegandese ’self made’ beroemdheid, entertainer, kampioen kickboksen, acteur, filantroop, zakenman en investeerder en vooral bekend om het opbouwen van zichzelf als merk.

Bekendheid

Hoewel zijn feitelijke prestaties als kickbokser door de media in Uganda vaak fel werden bekritiseerd, met beschuldigingen variërend van valsheid in geschrifte tot regelrechte fraude, is Golala niettemin gecrediteerd voor het populariseren van het kickboksen in Oeganda.

Zijn gevecht tegen Abdul Qadir Rahim in 2011 slaagde erin om de grootste opkomst in Oeganda aan te trekken buiten de Ugandese nationale voetbalteam wedstrijden. Wat hem een zeer grote fan base opleverde.

Controverse

In een controversiële wedstrijd tegen de Hongaarse Andras Nagy, weer Golola betrokken bij een financieel dispuut met zijn promotor, Patrick Kanyomozi, die beweerde dat hij 30 miljoen Ugandese shillings verschuldigd was als zijn deel van een 40-60 deel van het gevecht.

Het geschil zorgde er later voor dat hij zich met Kanyomozi splitste en zijn eigen broer als zijn promotor introduceerde. In 2014 verloor Golala van de Amerikaans Richard Abraham die tegenwoordig bij GLORY Kickboxing vecht.

In de hoofdrol

Golala zal in een film met de titel ‘Life of a Champion’ debuut als hoofdrol speler maken. De verhaallijn van de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een jonge, getalenteerde kickbokser die vanuit de goot een ware kampioen wordt.

De film zal vanaf april te zien zijn, of deze ook in Europa te zien zal zijn is niet bekend gemaakt

Bekijk ook

Beruchte UFC-vechter bevestigd titelgevecht met Kamaru Usman

Masvidal (Rechts) en Usman (links) Jorge Masvidal bevestigt dat een UFC-titelgevecht met Kamaru Usman beoogd ...

‘De mijne doet meer pijn’: MMA-vechters vergelijken blessures

Pedro Munhoz en Jimmie Rivera vergeleken de schade van kuitschoppen na hun gevecht tijdens UFC ...

Giga knokpartij: Pleuris breekt uit bij judotoernooi (video)

Een judotoernooi voor junioren was het toneel van een gigantische knokpartij vandaag. Dagestaanse fans joelde ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page