Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Fel ‘bekritiseerde’ kickboks kampioen wordt filmacteur

Fel ‘bekritiseerde’ kickboks kampioen wordt filmacteur

Moses Golala (L) met GLORY Kickbokser Richard Abraham

Hij is geen onbeschreven blad en staat in zijn eigen land te boek als controversieel, Moses Golala, zegt gedag tegen zijn sport.

De Ugandese kickbokser Golala die in het verleden bij een aantal schandalen betrokken was, stopt met het vechten in de ring en streeft een film carrière na. In een land waar het kickboksen op een zeer laag pitje stond heeft Moses deze naar grote hoogte weten te brengen.

Moses Golola (geboren op 22 mei 1980) is een Oegandese ’self made’ beroemdheid, entertainer, kampioen kickboksen, acteur, filantroop, zakenman en investeerder en vooral bekend om het opbouwen van zichzelf als merk.

Bekendheid

Hoewel zijn feitelijke prestaties als kickbokser door de media in Uganda vaak fel werden bekritiseerd, met beschuldigingen variërend van valsheid in geschrifte tot regelrechte fraude, is Golala niettemin gecrediteerd voor het populariseren van het kickboksen in Oeganda.

Zijn gevecht tegen Abdul Qadir Rahim in 2011 slaagde erin om de grootste opkomst in Oeganda aan te trekken buiten de Ugandese nationale voetbalteam wedstrijden. Wat hem een zeer grote fan base opleverde.

Controverse

In een controversiële wedstrijd tegen de Hongaarse Andras Nagy, weer Golola betrokken bij een financieel dispuut met zijn promotor, Patrick Kanyomozi, die beweerde dat hij 30 miljoen Ugandese shillings verschuldigd was als zijn deel van een 40-60 deel van het gevecht.

Het geschil zorgde er later voor dat hij zich met Kanyomozi splitste en zijn eigen broer als zijn promotor introduceerde. In 2014 verloor Golala van de Amerikaans Richard Abraham die tegenwoordig bij GLORY Kickboxing vecht.

In de hoofdrol

Golala zal in een film met de titel ‘Life of a Champion’ debuut als hoofdrol speler maken. De verhaallijn van de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een jonge, getalenteerde kickbokser die vanuit de goot een ware kampioen wordt.

De film zal vanaf april te zien zijn, of deze ook in Europa te zien zal zijn is niet bekend gemaakt

Bekijk ook

Zaterdag kwam naar buiten dat Badr Hari een schorsing kreeg opgelegd wegens zijn doping overtreding.

Doping GLORY: Rico Verhoeven reageert via Instagram?

Zaterdag kwam naar buiten dat Badr Hari een schorsing kreeg opgelegd wegens zijn doping overtreding.

Badr Hari de ring in tijdens GLORY 60 Lyon Frankrijk

Duidelijkheid: Badr Hari mag vanaf december weer vechten

Eerder vandaag werd bekend dat Badr Hari een schorsing opgelegd heeft gekregen.

Badr Hari doping misbruik

Badr Hari geschorst: ‘Dopingautoriteit machteloos’

Diverse nieuws sites meiden dat Badr Hari een schorsing zou hebben geaccepteerd wegens zijn vermeende ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT