Edwin van Os, CEO van Enfusion blikt terug en vooruit - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Edwin van Os, CEO van Enfusion blikt terug en vooruit

Edwin van Os, CEO van Enfusion blikt terug en vooruit

Edwin van Os, CEO van Enfusion

Vechtsportinfo sprak met Edwin van Os,  de CEO van Enfusion. We stelden hem vragen met betrekking tot het afgelopen jaar en Edwin geeft ons vast een inkijkje in de agenda van Enfusion in 2019.

Volgens Edwin is 2018 met 20 evenementen voor Enfusion een heel goed jaar geweest en zijn alle doelstellingen gehaald. “We zijn heel tevreden en hebben weer een grote stap voorwaarts gemaakt,” legt de CEO uit.

Uitzendingen


Edwin van Os is tevreden over de uitzendingen van Enfusion via TV en internet. “Het breidt steeds verder uit. In 2019 worden alle evenementen van Enfusion live uitgezonden. De evenementen in Nederland en België met 24 uur vertraging, dit vanwege de sales.”

Enfusion is blij met de samenwerking met VICE. “Eigenlijk waren we in heel veel landen in Europa op televisie, geeft Van Os te kennen, alleen Nederland ontbrak nog. VICE krijgt een vast vechtsport-uur in de week met archiefpartijen uit het verleden, dus op een vast tijdstip zijn we te zien. Dat zal de vechtsport flink doen groeien in Nederland.”

Internationale expansie


Enfusion is al in veel landen aanwezig met evenementen. In 2018 is onder andere Tsjechië en Portugal erbij gekomen en in 2019 zal het aantal landen waar evenementen worden gehouden nog verder uitbreiden. Sowieso komen in 2019 Italië, Frankrijk en Canada erbij als organiserende landen van evenementen. 

“Enfusion is constant bezig met het scouten in de markt,” legt Edwin uit. “Het is dus moeilijk om meteen aan te geven wie we volgend jaar eventueel gaan aantrekken. Dat hangt van de ontwikkelingen af. We hebben live 20 evenementen per jaar, dus de mensen die daar presteren kunnen aangetrokken worden. We zitten nu rond de veertig contract vechters die onder management staan.”

Concurrentie


Over het naar Nederland komen van organisaties als King of Kings (KOK) Fights en het Aziatische ONE Championship maakt Edwin zich niet druk. “Ik zie het niet als een bedreiging. Van KOK verwacht ik niet veel en ONE zal toch moeten aankloppen bij Enfusion en/of Glory voor vechters. De Nederlandse markt is redelijk dichtgetimmerd door Glory en Enfusion, dus hoe dan ook zullen ze toch bij ons moeten aankloppen.”Je kunt geen groot gala neerzetten in Nederland zonder Glory en/of Enfusion vechters. Glory gaat waarschijnlijk niets leveren en Enfusion levert zijn vechters en pakt daar commissie op.” 

Enfusion gaat van 8 gala’s in Nederland terug naar 4 gala’s in Nederland om zodoende meer te kunnen spreiden over Europa. Enfusion wil geen Nederlands merk alleen zijn. Enfusion zit door heel Europa, Noord-Amerika en Azië en Abu Dhabi. 

Tipje van de sluier


Vanaf 2019 gaat Enfusion zich meer richten op de titelgevechten, legt de CEO uit. “De 85 kilo league gaat eruit. Die loopt af in 2019 en er komt geen nieuwe voor in de plaats. We gaan ons meer richten op eliminatie vechten waarbij de winnaar een titelgevecht krijgt. We hebben nog niet besloten of we in Abu Dhabi ook zo’n titelgevecht gaan doen of weer een 100.000 euro toernooi. Dat wordt verder in 2019 beslist in overleg met de sponsors in Abu Dhabi.” Aldus Edwin van Os.

Bekijk ook

Vechter kopt keihard knietje terug en gaat knock-out | video

Vechter kopt keihard knietje terug en gaat knock-out | video

Mariano Pupi weet hoe hij zijn knieën moet gebruiken

Krachttraining voor vechtsporters! 'Lange termijn investering'

Krachttraining voor vechtsporters! ‘Lange termijn investering’

Het huwelijk van krachttraining en vechtsporten is een onderwerp van discussie in sportscholen

Jamal Ben Saddik: 'Niemand krijgt ons op de knieën'

Jamal Ben Saddik: ‘Niemand krijgt ons klein’

Jamal Ben Saddik scoorde gisteren een eerste ronde knock-out op Benjamin Adegbuyi

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page