Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / CORONAVIRUS: K-1 onder vuur wegens door laten gaan kickboks toernooi

CORONAVIRUS: K-1 onder vuur wegens door laten gaan kickboks toernooi

Zondag werd in Japan het K-1 K’Festa 3 kickboks toernooi gehouden, echter lijkt er een controverse te zijn ontstaan.

De Japanse media melden dat het K-1 toernooi eigenlijk niet door had mogen gaan, een van de redenen de ruim 6.000 mensen in de zaal. De gouverneur waar de de Saitama Super Arena onder valt heeft meerdere keren verzocht het event niet door te laten gaan.

Dit blijkt echter te zijn genegeerd op aanbeveling van deskundigen vanuit de regering die aangaven dat een grootschalig evenement “voorzichtig optreden” vereist. Gouverneur Ono Saitama, die de locatie bezocht, zei: “Dit is een groot risico nemen met zoveel mensen in de zaal.”

Onverantwoord

Ook zei de Gouverneur dat er niet afdoende maatregelen waren getroffen om de veiligheid van een ieder in de Saitama Super Arena te waarborgen. Aan de andere kant zeggen de organisatoren dat er afdoende maatregelen waren genomen, zoals het uitdelen van maskers aan alle bezoekers en het verminderen van het aantal zitplaatsen.

De Gouverneur merkte tijdens een conferentie laat zondagmiddag op dat “het jammer is dat het evenement in een dergelijke vorm toch werd gehouden”, en zei dat de faciliteit het hele gebouw op de 23ste te laten desinfecteren op kosten van de organisatie.

Bekijk ook

HOU JE BEK: UFC-ster Conor McGregor gaat los op Nate Diaz

Screenshot: Nate Diaz (L) en Conor McGregor (R) Conor McGregor ging flink los op oude ...

UFC kampioen Joanna Jedrzejczyk kondigt pensioen aan?

Joanna Jedrzejczyk, voormalig UFC-kampioen strogewicht bij devrouwen, plaatste zondag een cryptisch bericht op sociale media.

Internetpester krijgt pak slaag van MMA-vechters (video)

Keyboard warriors en internet pesters zijn helaas tegenwoordig maar al te gewoon, vooral in de ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page