Kickboks legende Ali Gunyar "The Maffia" maakt comeback - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Kickboks legende Ali Gunyar “The Maffia” maakt comeback

Kickboks legende Ali Gunyar “The Maffia” maakt comeback

Er staat een comeback te wachten van een van Nederlands bekendste kickboksers van weleer. Voor wie de naam Ali Gunyar niet zegt, hij werd geboren op 22 september 1979 in Eindhoven en is een Turks-Nederlandse middengewicht kickbokser. Hij vocht voor Team Gunyar, waar hij werd getraind door zijn broer Suleyman Gunyar. Ali is een viervoudig kickboks en Muay Thai wereldkampioen, die in de ring heeft gestaan voor de K-1 MAX, SuperLeague en It’s Showtime-organisaties.

Meervoudig kampioen

Vanaf 2011 is Ali de huidige W.I.P.U. “King of the Ring” super middengewicht wereldkampioen in K-1 regels. Zijn laatste partij (75 kg World Title) vocht hij tegen Michael Wakeling tijdens Enfusion Live 11, een partij die hij verloor, maar hij maakt nu zijn comeback. Zijn uitgebreide vechter record houdt onder ander in dat hij tegen namen als een Gago Drago en Albert Kraus heeft gestaan, de laatst is ook nog steeds actief als kickbokser o.a. bij Enfusion en in China.

Toernooi

Gunyar doet mee aan een 16 mans live toernooi in Turkije wat live uitgezonden gaat worden op de Turkse televisie (Kanal D). Hij mag dan wel inmiddels 38 jaar oud zijn, maar hij traint nog steeds hard en is super fit. Een comeback op deze leeftijd is niet voor iedereen weggelegd maar Gunyar maalt er niet om en zal ongetwijfeld het beste van zichzelf geven. Veel van zijn fans kijken uit naar zijn terugkeer.

Bekijk ook

'Half dood in de ring!' Horror knock-out kickbokser

‘Half dood in de ring!’ Horror knock-out kickbokser (video)

Het publiek in de zaal was doodstil ...

Joe Joyce slaat Joseph Parker knock-out

Joe Joyce verslaat Joseph Parker met verbluffende ‘KO’! Daagt Usyk uit 🎥

De Britse Joyce scoorde een verbluffende KO-overwinning op Joseph Parker.

Floyd Mayweather schakelt Mikura Asakura uit knock-out Rizin

Mayweather (45) slaat Asakura knock-out in laatste seconde

Floyd Mayweather versloeg vandaag de Japanne

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page