Kickboks legende Ali Gunyar “The Maffia” maakt comeback – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Kickboks legende Ali Gunyar “The Maffia” maakt comeback

Kickboks legende Ali Gunyar “The Maffia” maakt comeback

Er staat een comeback te wachten van een van Nederlands bekendste kickboksers van weleer. Voor wie de naam Ali Gunyar niet zegt, hij werd geboren op 22 september 1979 in Eindhoven en is een Turks-Nederlandse middengewicht kickbokser. Hij vocht voor Team Gunyar, waar hij werd getraind door zijn broer Suleyman Gunyar. Ali is een viervoudig kickboks en Muay Thai wereldkampioen, die in de ring heeft gestaan voor de K-1 MAX, SuperLeague en It’s Showtime-organisaties.

Meervoudig kampioen

Vanaf 2011 is Ali de huidige W.I.P.U. “King of the Ring” super middengewicht wereldkampioen in K-1 regels. Zijn laatste partij (75 kg World Title) vocht hij tegen Michael Wakeling tijdens Enfusion Live 11, een partij die hij verloor, maar hij maakt nu zijn comeback. Zijn uitgebreide vechter record houdt onder ander in dat hij tegen namen als een Gago Drago en Albert Kraus heeft gestaan, de laatst is ook nog steeds actief als kickbokser o.a. bij Enfusion en in China.

Toernooi

Gunyar doet mee aan een 16 mans live toernooi in Turkije wat live uitgezonden gaat worden op de Turkse televisie (Kanal D). Hij mag dan wel inmiddels 38 jaar oud zijn, maar hij traint nog steeds hard en is super fit. Een comeback op deze leeftijd is niet voor iedereen weggelegd maar Gunyar maalt er niet om en zal ongetwijfeld het beste van zichzelf geven. Veel van zijn fans kijken uit naar zijn terugkeer.

Bekijk ook

‘McGregor waar is het geld?’: Boze Poirier, lachende Ier reageert

Gisteren beschuldigde Poirier de Ier er van zijn woord niet te zijn nagekomen en poste dit op Twitter

BREAKING: Holyfield (58) maakt rentree tegen laatste tegenstander van Mike Tyson

Aanvankelijk zou Holyfield volgende maand tegen Mike Tyson vechten

Topvechter Silva over dood DMX: ‘ik ben er kapot van’

Anderson Silva, de UFC-legende raakte in de war na de dood van zijn vriend DMX

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page