Nederlandse top Kickboks en MMA-coach geschorst voor overtreden coronaregels Nieuws
Nieuws

Nederlandse top Kickboks en MMA-coach geschorst voor overtreden coronaregels

Nederlandse top Kickboks en MMA-coach geschorst voor overtreden coronaregels
Nederlandse top Kickboks en MMA-coach geschorst voor overtreden coronaregels

Bellator MMA heeft de Nederlandse MMA-coach Henri Hooft een schorsing opgelegd. Naast de Nederlander kreeg ook zijn Amerikaanse collega Greg Jones straf. Beiden zouden de coronaregels hebben overtreden.

Voor Henri Hooft is het actief aan de zijlijn coachen van vechters even gepauzeerd. De Nederlander die een aantal grote namen uit de vechtsport bijstaat wordt door Bellator gestraft. Hooft is voor drie maanden geschorst samen met mede-coach Greg Jones. De coaches zouden het Bellator anti-corona protocol overtreden hebben.

Flinke straf

Hooft en zijn vechter Jason Jackson verbleven deze week beiden in quarantaine in hetzelfde hotel. Jackson vocht afgelopen nacht op het Bellator 253 event in de Mohegan Sun. Het was coaches en begeleiders verboden elkaar op te zoeken voor het gevecht. Hooft en mede coach Jones zouden de regels aan hun laars hebben gelapt. Dit wordt hen zwaar aangerekend.

Volgens Mohegan-directeur Mike Mazzulli gingen Hooft en Jones allebei de hotelkamer van hun vechter Jason Jackson binnen. Dit voor training terwijl ze alle drie in hun kamers in quarantaine moesten. In afwachting van de resultaten van COVID-19-tests.

Nog zwaarder straffen

Mazzulli zei dat hij de schorsingen al heeft doorgestuurd naar de Nevada State Athletic Commission. Dit om te voorkomen dat Hooft en Jones straks wel bij andere MMA-organisatie tijdens coachen. Terwijl Bellator hen heeft geschorst zoals de UFC. "Het is mijn enige hoop dat alle leden van de Vereniging van Bokscommissies zich aan deze schorsing houden", zei Mazzulli.

Mazzulli voegde eraan toe dat als Hooft en Jones de COVID-19-protocollen nog eens overtreden. Hij hen beiden een jaar zal schorsen. Hooft traint naast Amerikaanse vechters ook een aantal bekende Nederlanders. Zo stond hij onder andere K-1 legende Peter Aerts bij en Tyrone Spong.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws