Kevin Chin, oprichter van Mixfight weet pas echt wat vechten is! Nieuws
Nieuws

Kevin Chin, oprichter van Mixfight weet pas echt wat vechten is!

Kevin Chin, oprichter van Mixfight weet pas echt wat vechten is!

Het begin

In 2004 richtte Kevin met drie vrienden (Roy van der Wal, Michel Vos en Ronald Eckringa) de inmiddels razend populaire vechtsport site Mixfight.com op en is nog steeds de drijvende kracht achter dit instituut op het gebied van vechtsport. Als je een vechtsport liefhebber bent en Mixfight niet kent dan heb je letterlijk onder een steen geleefd. Mixfight is sinds 2004 een van de meest complete vechtsport sites in de Benelux geweest en leverde in de beginperiode dankzij een crew bestaande uit ruim 30 leden verslagen van wedstrijden, interviews en de laatste vechtsport nieuwtjes. De reporters van Mixfight waren op vele vechtsport evenementen in het binnen- en buitenland te vinden om ter plekke verslag te doen van vechtsportgala’s of andere vechtsport evenementen zoals bijvoorbeeld trainingsstages en seminars.

Foto: Kevin Chin (rechts) met kickboks en MMA legende Melvin Manhoef
Foto: Kevin Chin (rechts) met kickboks en MMA legende Melvin Manhoef

Van origine is Mixfight primair een community met een eigen Forum, hier werd er door ruim 20,000 leden dagelijks gediscussieerd over vechtsport, maar ook andere onderwerpen die aansloten bij deze doelgroep. Fans, vechters, trainers en bekende promotors gingen op Mixfight met elkaar in discussie. Zowel de oude als de nieuwe media haalde hier toen hun informatie vandaan: televisiezenders, bladen, websites en natuurlijk kranten. Bovendien waren bekende vechtsporters zoals Remco Pardoel, Joop Kasteel, Martijn de Jong, Bas Rutten, Alistair Overeem, Melvin Manhoef en Gegard Mousasi er regelmatig te vinden.

Sinds 2008 heeft Mixfight een goedlopend nieuwsportaal dat dagelijks wordt voorzien van meerdere nieuwsartikelen.

Twee en een half jaar op bed

Kevin kreeg zoals hierboven al geschreven in 1999 een ernstig auto ongeluk en raakte hierbij ernstig gewond, lag weken in coma. Toen hij bij kwam kon hij niks meer bewegen en niet praten. Hij heeft 16 maanden in de revalidatie kliniek doorgebracht en kan zich nu, zij het met veel hulp, prima redden in het leven.

Vooral zijn vriendin Jolanda, die zelf ook getroffen werd door het noodlot en een herseninfarct kreeg, staat dagelijks voor hem klaar. “Wij zaten aan tafel en ineens zag ik dat ze begon te kwijlen en dat haar mond ging hangen. Ze werd meteen naar het ziekenhuis gebracht en ik bleef thuis met onze dochter die toen pas 4 jaar oud was. Ik kon niet eens voor mezelf zorgen laat staan voor een kind van vier. Jolanda was toen net zwanger van ons tweede kindje en moest maanden in het ziekenhuis blijven. Jolanda is gelukkig helemaal hersteld maar helaas verloren we na 25 weken wel ons ongeboren zoontje .”

“Mede dankzij de steun van mijn vriendin, familie en vrienden heb ik inmiddels een redelijk goed leven opgebouwd en ik heb ook een prachtige dochter waar ik het allemaal voor doe, opgeven zit niet in mijn karakter”, zegt Kevin.

Helaas bleef de ellende hier niet bij en liep Kevin in 2014 een diepe wond op aan de achterkant van zijn been/bil op en raakte hierdoor aan bed gekluisterd waardoor hij letterlijk bijna niets meer kon. Kevin heeft door die wond twee en een half jaar in het ziekenhuis gelegen en moest al die tijd 24 uur per dag bedrust houden. Dit was een enorm zware periode voor hem en zijn gezin. Hij zat er voor het eerst in zijn leven helemaal doorheen, maar zoals eerder gezegd opgeven was geen optie. Drie operaties verder zag het in 2016 er heel slecht uit voor hem. Net toen hij het echt nodig had stond de vechtsporttop op om hem op een bijzondere manier een hart onder de riem te steken. Hij kreeg op eerste kerstdag 2016 dit bijzondere filmpje wat hem nog meer kracht gaf om ervoor te vechten.

Doordat hij Mixfight inmiddels in zijn eentje runde, de overige drie voormalig compagnons van Kevin kozen ieder een andere richting, dreigde Mixfight door de ziekenhuis opnames van Kevin in de vergetelheid te raken. Hij heeft in die tijd niet zoveel tijd aan Mixfight kunnen besteden als hij gewild had. Er stonden wat mensen op die Kevin de helpende hand boden, zij hielden de site in de lucht totdat hij zelf weer aan de slag kon. Nu gaat Kevin, die nog steeds niet van die wond hersteld is, volgende maand voor de vijfde keer aan die wond geopereerd worden en zal hij weer voor lange tijd moeten revalideren. Dit keer heeft hij voor back-up gezorgd en zijn er mensen bijgekomen die samen met Kevin Mixfight weer als een van de meest toonaangevende vechtsportsites van Nederland willen maken.

Kevin krijgt hulp aangeboden van diverse mensen uit de vechtsportwereld die hem en Mixfight een warm hart toedragen. Want iedereen kent Kevin en Kevin kent iedereen.

Vrienden voor het leven

Zijn toenmalige werkgever is nog steeds regelmatig bij Kevin te vinden, “Ed, mijn oude werkgever, heeft zoveel voor mij gedaan. Hij heeft mij nooit laten vallen en is inmiddels een van mijn allerbeste vrienden.” Terwijl wij het erover hebben stapt deze binnen, omhelst Kevin en geeft hem een zoen op de wang. Een duidelijk bewijs van echte vriendschap en erg mooi om te zien. Naast de vechtsport heeft Kevin nog een passie en dat is voetbal en dan met name AJAX. Samen met Ed kijkt hij elk weekend alle topwedstrijden en als hij de kans krijg gaat hij ook graag naar het stadion. Ook daaruit blijkt zijn gedrevenheid voor de sport in het algemeen.

Foto: KEvin met UFC vechter Alistair Overeem, Ben Saunders en Kevin's dochter
Foto: KEvin met UFC vechter Alistair Overeem, Ben Saunders en Kevin's dochter

Verder sprekend over de vechtsport, Mixfight en de toekomst waren wij benieuwd naar de visie van Kevin. We zijn immers een aantal jaren verder en ook de vechtsport maakte een omslag mee waarbij vooral het kickboksen een positiever imago heeft gekregen waar dit vroeger wel anders was. “Ik gun iedereen alles, al merk ik soms wel nu er meer partijen op de markt zijn gekomen dat dit niet voor iedereen geldt. Ik draag de sport een warm hart toe, het is mijn grote passie. Ik vind dat we met z’n allen beter samen kunnen werken in plaats van elkaar tegen te werken. Dit laatste gebeurd naar mijn mening helaas nog teveel. Zowel door concurrerende websites als de promotors onderling. Ik probeer in ieder geval met iedereen door een deur te kunnen en ga gewoon verder waar ik mee bezig was, de sport promoten! Jammer dat er sommige zijn die anderen niks gunnen en elkaar proberen kapot te maken.”

Overigens heeft Mixfight hier niet alleen last van, meerdere sites en bronnen vertellen ons dat dit soort zaken voorkomen, ook hebben wij zelf dit soort uitwassen mee gemaakt waarvan acte. Je zou toch denken dat juist nu de vechtsport een positieve vlucht neemt men dit niet zou moeten doen. “Het zou toch mooi zijn als wij allemaal als collega’s met elkaar om kunnen gaan? Als we allemaal meewerken om de sport groot te maken, hebben wij daar allemaal profijt van.”, zegt Kevin.

Het verhaal van Kevin is er een van vechten op alle fronten, ga er maar eens aanstaan je letterlijk terug vechten naar wie je was en bent. Mensen als Kevin verdienen respect, als grondlegger van de nieuwsgaring omtrent vechtsporten is hij een voorbeeld voor velen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws