Kell Brook gewond aan het oog, verliest IBF-titel aan Errol Spence Junior Nieuws
Nieuws

Kell Brook gewond aan het oog, verliest IBF-titel aan Errol Spence Junior

Kell Brook gewond aan het oog, verliest IBF-titel aan Errol Spence Junior

Kell Brook nare verwonding aan het oog en verliest zijn IBF-titel aan Errol Spence Junior

KELL BROOK vocht een goede partij in Sheffield Engeland gisteravond , maar verloor zijn IBF weltergewicht titel na een nare verwonding aan het oog en hielp zo Errol Spence Jnr naar de overwinning in een spannende botsing op Bramall Lane.

Brook het boks fenomeen uit Sheffield speelde zijn rol in het leiden van het gevecht voordat hij een vreselijke zwelling rond zijn linkeroog opliep, dat de weg voor Spence opende om Brooks met flinke klappen onder vuur te nemen.

En de stijlvolle Amerikaan Spence was niet van plan om op te geven terwijl Brook een ​​knie in de 11e ronde gaf wat scheidsrechter Howard Foster weg wuifde, met de inmiddels verslagen kampioen knipperend van de pijn.

Brook argumenteerde niet, hij wist dat het voorbij was en gooide de handdoek in de ring.

'Special K' gaf toe dat hij kon niets uit het linkeroog kon zien tegen het einde van het gevecht en het was de juiste beslissing om de wedstrijd te laten stoppen, zelfs toen het thuispubliek teleurgesteld vertrokken was.

Brook die dit keer zijn linkeroog dicht geslagen zag nadat middengewicht kampioen Gennady Golovkin eerder al zijn rechter orbitale oogkas verbrijzelde in zijn laatste uitje in de ring.

De fans waren overstuur te zien dat hun man aan het verliezen was, maar konden ook niet ontkennen te hebben genoten van 12 ronden pulserend gevecht. Spence kwam naar het Verenigd Koninkrijk met een hype achter zich en bewees dat hij prat kon gaan op een volwassen prestatie in zijn 18e uitje van een tot nu toe ongeschonden carrière.

Brook heeft nu twee keer verloren in zijn 38 vechters carrière, maar er was geen schande dat zijn droom 's nachts op Bramall Lane veranderde in een nachtmerrie. Bramall Lane, de beroemde oude huis van voetbal club Sheffield United, speelde gastheer voor het eerst sinds 1984 voor boksen.

Stuiterend naar de ring

Brook stuiterde op zijn tenen naar de ring gebouwd op de middencirkel van het veld waar zijn geliefde Blades zijn intro tune 'All of the Lights' speelde met het resultaat dat de 27.000-koppige menigte wild werd in een al rauwe sfeer. Het bracht hem terug in de tijd als hij met zijn oom Johnny voetbal wedstrijden bezocht in het stadion, toen was hij nog maar zes en Johnny Brook voorspelde toen dat zijn neef ooit op een dag hier zou vechten.

Het was de laatste in een lange lijn van de voorspellingen van de oom en een ander was dat Brook uit deze zou strijd komen zou als de winnaar, maar helaas mysticus Johnny zou helaas geen gelijk krijgen.

Zijn zwaarste gevecht op weltergewicht

Brook stond in zijn eerste zwaarste gevecht op weltergewicht niveau en probeerde zo uit zijn eerste carrière nederlaag tegen Golovkin in september vorig jaar in een middengewicht duel te doen vergeten. Echter met een negatief resultaat. Spence wordt gezien in Amerika als de erfgenaam van de troon van Floyd Mayweather Jnr als boks koning aan die kant van de Atlantische Oceaan en toonde het potentieel dat hij heeft om dit ook te zijn.

Spence ontving een iets minder een aangenaam welkom toen hij voor Brook naar de ring liep als de uitdager, en werd ontvangen met gezangen van "Who are ya?" Vanuit de trotse Yorkshire menigte. Brook, in de snoepstreep kleuren van zijn favoriete voetbalteam, was flink opgewonden terwijl hij naar de ring liep, maar was geduldig toen de eerste bel ging.

Over en weer gevecht

Hert gevecht was een duidelijk voorbeeld zoals de meeste weltergewicht gevechten verlopen, er werd veel bewogen en over en weer getikt naar elkaar. Met flinke schijn bewegingen probeerde beide vechters elkaars stoten te ontwijken. De menigte zag echter een hoog kwaliteit gevecht tussen beider boksers.

Het was een echt klassiek boks gevecht zoals het hoort, beid vechters deelden zowel klappen uit als dat zij deze incasseerden. Spence kwam enkele keren met een aantal harde hoeken waarop Brooks reageerde vanuit zijn defensieve houding met een aantal goede pareren stoten.

Oog aan puin

Echter in de 11e ronde ging het mis voor Brooks, na een aantal flinke klappen op het lichaam die hem ogenschijnlijk uitputte, zakte hij enkele keren naar het canvas. Spence maakt hier goed gebruik van en raakte hem verschillende keren op het hoofd. Wat uiteindelijk resulteerde in een flinke oog blessure.

Brooks en zijn team besloten de spreekwoordelijke handdoek in de ring te gooien waardoor het gevecht werd beëindigd resulterend in het verliezen van de IBF weleer gewicht titel door Brooks. Brooks verklaarde na het gevecht zeker aan een revanche te denken. Maar zal toch enige tijd moeten herstellen na zijn opgelopen verwondingen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws