K10 Karate clash Londen: Rene Smaal op jacht naar de 10.000 euro Nieuws
Nieuws

K10 Karate clash Londen: Rene Smaal op jacht naar de 10.000 euro

K10 Karate clash Londen: Rene Smaal op jacht naar de 10.000 euro
K10 Karate clash Londen: Rene Smaal op jacht naar de 10.000 euro

Karateka Rene Smaal gaat voor de hoofdprijs op het prestigieuze K10 Karate clash toernooi in Londen.

Het is de derde keer dat Smaal mee zal doen aan dit unieke karate toernooi in Engeland. Vorig jaar verloor hij de finale tegen Jordan Thomas.

"The winner takes all is het credo, zegt Smaal, dus stond ik met lege handen. Maar het was een fantastische ervaring en het publiek was duidelijk op mijn hand, omdat ik graag trap en er een show van maakte. "

Hele klus

"Ik wil graag spectaculair vechten en dat vond het publiek mooi, misschien had ik ook wat meer verdiend in de finale en had wat meer punten moeten krijgen maar ook dat is topsport het werd dus een tweede plaats. "

Desalniettemin werd Smaal wel meteen als eerste uitgenodigd voor het event van 21 April 2019, het is een invitatie toernooi waar men zich niet voor kan plaatsen.

Gewild

De organisatie nodigt voornamelijk Engelse vechters uit, met aanvulling van oud kampioenen uit de hele wereld. Smaal vind het een grote eer dat hij nu als eerste weer is gevraagd. "Men wilde mij zeker graag terug, ik sta zelfs op de posters, " zegt hij.

Met één mat vaak in een grote schouwburg, VIP tafels en rondemissen is het K10 Karate clash een waar spektakel. De WKF regels zijn het zelfde als op de reguliere karate toernooien met maar één uitzondering.

Doel

"Er is maar een gewichtsklasse dus je moet echt wel wat kunnen om hier te mogen staan, " vervolgt Smaal. Voor hem is dit toernooi wat in het Paasweekeinde word gehouden een mooi doel.

"Sinds ik heb besloten om niet meer voor de Olympische Spelen te gaan ligt bij mij veel meer de nadruk op het lesgeven en ben ik minder gaan trainen. "

Intensief

"Eigenlijk deed ik alleen voornamelijk nog krachttraining. Als top Karateka heb je altijd doelen en dat viel ineens weg. Gelukkig is er nu weer iets waar ik naar toe kan werken. Mijn trainingen worden geïntensiveerd en ik ga er voor zorgen dat ik in topvorm aan de start van het toernooi verschijn. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws