K-Tigers: Koreaans Taekwondo Demonstratie Team Nieuws
Nieuws

K-Tigers: Koreaans Taekwondo Demonstratie Team

K-Tigers: Koreaans Taekwondo Demonstratie Team

K-Tigers: Een van de meest beroemde Koreaanse Taekwondo Demonstratie Teams in de wereld!

K-Tigers, door een groep Taekwondo-beoefenaars in 1990 opgericht, hebben hun eigen draai aan de Koreaanse krijgskunst gegeven door Taekwondo te mengen met de artistieke aantrekkingskracht van moderne dans, met name K-POP te mixen. Van mooi gesynchroniseerde choreografie naar de krachtige demonstraties van de bekende Koreaanse krijgskunststijl, is deze groep uitvoerende kunstenaars in de loop der jaren in populariteit gegroeid. Zij introduceren de wereld in wat snel in een nieuwe vechtsport kunst kan veranderen.

K-Tigers: Koreaans Taekwondo Demonstratie Team

Het concept Taekwonmu

Beom Gi-Cheol creëerde Taekwonmu. Zoals de naam impliceert, komt de combinatie van de Koreaanse krijgskunst en dans (de 'mu' in de naam komt van 'muyong', wat dans betekent). Taekwonmu streeft ernaar om een ​​vleugje genade toe te voegen aan de brute kracht van Taekwondo. Hierdoor wordt het voor een breder publiek bereikbaar.

Beom creëerde echter deze hybride uitvoerende kunst om het lichaam en de geest te revitaliseren. Net als yoga of pilates, werden de betrokken bewegingen gemaakt om mensen van alle leeftijden te laten leren en deel te nemen. Ook in een samenleving waar de meerderheid van de mensen rustig hun sport beoefenen. Taekwonmu streeft naar het versterken van de spieren en het verbeteren van de houding. Veel druk op de benen leggen om de balans te behouden, veel bewegingen helpen het bloed door het hele lichaam te laten stromen. Daarnaast centreert het de kern en strekt de wervelkolom uit, waardoor druk op de onderrug wordt verlicht.

K-tigers k-pop taekwondo

Door hun populariteit in de podiumkunsten hebben veel zich afgevraagd of de groep Taekwondo expertise heeft. Maar geen twijfel mogelijk alle K-Tigers hebben in het verleden deelgenomen aan verschillende kampioenschappen. Van het Wereld Taekwondo Kampioenschap naar het Amerikaanse Open Taekwondo Kampioenschap, hebben deze acrobatische individuen bewezen echte studenten van de Koreaanse vechtsport te zijn. Zij hebben ieder hun deel van demonstraties gedaan in het licht van vaardigheid.

De K-Tigers hebben de Koreaanse golf, die in de late jaren 90 begonnen zijn, op een slimme manier gereden. Daardoor heeft de explosie van de Koreaanse popcultuur, evenals het internet, ertoe geleid dat ze een populariteitsniveau hebben die geen andere Taekwondo-groep eerder heeft kunnen ervaren.

Veel steun voor groepen en kanalen zoals K-Tigers

Met Koreaanse bedrijven die zich meer bewust zijn van de kracht van de zogenaamde Koreaanse golf, is er veel steun voor groepen en kanalen zoals K-Tigers. Net als een vrolijk virus, die je in de Koreaanse ervaring onderdompelt, betekent alles wat je moet leren kennen over de Koreaanse cultuur. Daarmee heeft K-Tigers combinatie van de traditionele vorm van vechtsporten Taekwondo, met iets moderner, alleen geleid tot meer mensen om open te staan ​​voor de wereld van vechtsporten - en in die daad heeft de gemeenschap continu geholpen om te blijven bloeien.

Twee zijden aan een munt: Goed en slecht

Er kunnen veel mensen zijn die het idee hebben om dans en vechtsporten te combineren. Aan de achterzijde zijn er die die het beeld van Taekwondo verkleinen of verminderen. Voor degenen die serieuzer betrokken zijn bij vechtkunsten, is er een sterke mening dat deze soort verandering alleen de ernst van de cultuur van de vechtsport zelf deacteert.

Anderzijds beweren sommigen dat dergelijke fusie helpt de Koreaanse vechtsport te behouden, of te bevorderen. Het toevoegen van een moderne, twist aan iets dat al decennia bestaat, brengt het naar een meer mainstream publiek. En voor sommigen is dat beter dan het in de schaduwen te laten leven.

Zoals een K-Tiger-lid staat in hun promotionele teaser video, "We hebben besloten om deel te nemen aan deze monumentale taak bij het transformeren van traditionele Taekwondo. De taak is om Taekwondo's fundamentele en technische vorm om te zetten in innovatieve kunst. We proberen het bewustzijn van Taekwondo te verhogen, niet alleen als vechtsport maar als kunst. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws