K-1 Wonder Romano Bakboord: 'Nooit opgeven loont in de ring' Nieuws
Nieuws

K-1 Wonder Romano Bakboord: 'Nooit opgeven loont in de ring'

K-1 Wonder Romano Bakboord: 'Nooit opgeven loont in de ring'

Romano Bakboord heeft de vechtsportwereld op zijn kop gezet met een onverwachte overwinning tijdens het 16-man K-1 World Max toernooi in Tokyo. Zijn prestatie is niet alleen een bewijs van zijn vechtlust, maar markeert ook een spectaculaire terugkeer na een lange afwezigheid uit de ring.

Van vervanger tot overwinnaar

Slechts enkele dagen voor het K-1 World Max toernooi kreeg Bakboord die de bijnaam 'The Monkey' draagt te horen dat hij moest invallen voor een afgezegde vechter. Samen met zijn trainer Maik Polanen maakte hij de reis naar Japan, vastberaden om ondanks de korte voorbereidingstijd zijn stempel te drukken op het toernooi.

K-1 Wonder Romano Bakboord: 'Nooit opgeven loont in de ring'
Romano Bakboord (L) in gevecht met Thanunchai (R)

De weegschaal was niet in het voordeel van Bakboord; hij was te zwaar. Dit had zijn diskwalificatie kunnen betekenen, maar Bakboord koos voor een compromis: een punt aftrek vooraf, 20% mindering op zijn gage, en het gebruik van zwaardere bokshandschoenen. Deze uitdaging weerhield hem er niet van om de onvoorspelbare Thai Thanunchai te verslaan.

Uitdaging met hindernissen

"Alles zat tegen, maar de veerkracht en het doorzettingsvermogen van Romano zijn inspirerend", aldus trainer Maik Polanen. Bakboord's overwinning is niet alleen een testament van zijn vechtkunsten, maar ook van zijn mentale kracht en toewijding. "Hij had bijna vier jaar niet gevechten voor deze partij, maar ging het toch aan.

Ook zegt Polanen: "Wat een verhaal heeft deze jongen, hij was zijn motivatie kwijt, woog 95 kilo maar is terug." Met zijn winst op Thanunchai plaatste Bakboord zich voor de kwartfinales van de K-1 World Max die in Juli plaats zal vinden. Daar treft Bakboord de gevaarlijke Rus Viktor Akimov.

Romano Bakboord's verrassende overwinning in Tokyo is een herinnering aan de onvoorspelbaarheid en de opwindende aard van de vechtsport. Zijn reis naar de K-1 World Max kwartfinales zal ongetwijfeld vele fans en aankomende vechters inspireren.

3 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws