Judoka Carlos Platier Luna wint expeditie Robinson 2017 Nieuws
Nieuws

Judoka Carlos Platier Luna wint expeditie Robinson 2017

Een verrassende winnaar voor expeditie Robinson namelijk Judoka Carlos Platier Luna.

De nog immer populaire real life survival serie op RTL expeditie Robinson heeft een verrassende winnaar. De 2017 editie werd vandaag gewonnen door Judoka Carlos later Luna. De Nederlandse judoka Carlos Platier Luna won twee medailles op National Cadet Championships en enkele internationale toernooien in Frankrijk. Hij maakte deel uit van het Bijsterbosch-team dat brons won op het Nederlandse teamkampioenschap in 2011. Hij bereikte de finale in een tv-programma Expeditie Robinson.

Wederom een goed voorbeeld voor de vechtsport

Ook al wordt vJudo door veel mensen aangemerkt als niet zijnde een echte vechtsport, valt het wel onder het Budo. Carlos nu de finale wint is in feite voor de promotie van de vechtsport, en dat je dus in staat bent door een goede training een lichaam straffend programma als expeditie Robinson te kunnen winnen. Is eigenlijk even belangrijk als Rico Verhoeven zijn titel met succes verdedigd, vechtsport is goed en komt steeds meer uit de verdom hoek waar het helaas de afgelopen jaren in is gemanoeuvreerd.