WK Judo Tokio: Einde toernooi voor Frank de Wit Nieuws
Nieuws

WK Judo Tokio: Einde toernooi voor Frank de Wit

In de tweede ronde scoort Medickson Del Orbe Cortorreal (DOM) een paar seconden voor tijd ippon.

De Wit startte tegen Medickson Del Orbe Cortorreal uit de Dominicaanse Republiek. Tijdens vorig WK nam De Wit het ook al op tegen de Dominicaan, die toen ook op ippon de wedstrijd won.

Dinsdag werd judoka Sanne Verhagen (-57 kg) in de derde ronde van de WK uitgeschakeld. In Tokio moest de Nederlandse buigen voor de Japanse Tsukasa Yoshida, de wereldkampioen van 2018 in deze categorie.

Dames judoka's

Twee Nederlanders komen op dag 4 van de WK judo in de hoofdstad van Japan in actie. Juul Franssen en Sanne Vermeer in de klasse tot 63 kilogram. Franssen kijkt met een goed gevoel terug op afgelopen WK. In Bakoe veroverde ze haar eerste WK-medaille (brons).

ZIE OOK >> Sanne Verhagen uit WK Judo Tokio

Franssen is als vierde geplaatst en nog in afwachting wie haar tegenstander wordt. Ze neemt het op tegen de winnares van de partij tussen Siga Anna Faye uit Senegal of de Braziliaanse Ketleyn Quadros. Indien Quadros de wedstrijd wint, ontmoet de Limburgse haar voor de zesde keer. Franssen won de laatste twee ontmoetingen. Tegenover Faye stond de Nederlandse nog nooit.