Tegenslag: Einde Grand Prix Judo in Den Haag Nieuws
Nieuws

Tegenslag: Einde Grand Prix Judo in Den Haag

Tegenslag: Einde Grand Prix Judo in Den Haag
Tegenslag: Einde Grand Prix Judo in Den Haag

Na twee edities houdt de Grand Prix Judo in Den Haag op met bestaan.

De hoge kosten zijn debet aan het stoppen van het prestigieuze Judo toernooi. IJF ( De Grand Prix Judo in Den Haag) trekt de licenties in, er zijn te grote tekorten om financiële zekerheid te geven in de aankomende jaren.

Het event lift qua kosten rond 950.000 euro per jaar, om dit bedrag bij elkaar te krijgen lijkt welhaast een onmogelijk klus voor de organisatoren. 'Het is triest te moeten constateren dat de financiële uitdaging te groot is', zegt Felix Thieme, voorzitter van Judo Bond Nederland.

Grote tekorten

In de Gemeente Den Haag is de teleurstelling erg groot enk laat men weten het een 'betreurenswaardig' besluit te vinden. "Wij weten van de tekorten, helaas kunnen wij onze financiële bijdragen niet dermate verhogen dat daarmee de tekorten zijn weggewerkt, " zegt een woordvoerder.

De Grand Prix werd voor het eerst in 2017 gehouden, het event was een meetmoment voor de kwalificatie van onder andere de Olympische spelen van 2020.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws