OORLOG in Judoland: Kim Polling pikt afwijzing Spelen niet – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Nieuws / OORLOG in Judoland: Kim Polling pikt afwijzing Spelen niet

OORLOG in Judoland: Kim Polling pikt afwijzing Spelen niet

OORLOG in Judoland: Kim Polling pikt afwijzing Spelen niet
Kim Polling (Foto: Hans van Essen/Judoinsde)

Kim Polling dient bezwaar in tegen olympisch het ticket van Sanne van Dijke. De Nederlandse top judoka zag de Olympische Spelen aan haar neus voorbij gaan, door een in haar ogen een foute keuze van de Judobond. Polling legt zich niet neer bij het besluit van de judobond en tekent protest aan.

In een interview met de NOS zegt Polling vandaag beter uit de verf te kunnen komen op de Spelen in Tokio. ,,Ik scoor simpelweg beter”, zegt de Judoka. Dat Polling protest aantekent betekent nog meer hoofdpijn voor de Judobond die echt in dubio zat met de keuze om Van Dijke voor te laten gaan.

Onjuist

In eerste instantie bleef het stil vanuit het kamp van Polling, maar na een korte bezinning besloot de judoka om tegen het besluit van de Judobond in het verweer te gaan. Er zouden een aantal zaken bij de beoordeling niet goed zijn gegaan, zo is er volgens Polling niet goed gekeken naar de statistieken en scoort zij beter dan Van Dijke.

Het zal nog spannend worden of de Judobond haar beslissing terugtrekt. De bond heeft tot vrijdag 28 mei 17.00 uur de tijd om te reageren op het bezwaarschrift van Polling. De commissie die het bezwaar heeft inleidden bestaat uit drie onafhankelijke juristen. er zal vooral worden gekeken of de sectie procedure correct is uitgevoerd.

Bekijk ook

UFC-partner ‘DraftKings’ beschuldigd van illegaal gokken, witwassen en maffiabanden

Deze week heeft DraftKings, welke in 2020 naar de beurs ging, zijn aandelen zien dalen door beschuldigingen van banden met gokken

20 MILJOEN! Hasbulla accepteert uitdaging UFC’er Cejudo (video)

Hasbulla Magomedov wil knokken en accepteert de uitdaging van UFC kampioen Henry Cejudo.

Boksende Influencers: ‘Gevaarlijk maar leer van de fouten’

In de afgelopen maanden heeft boksen meer diversiteit gekregen door een jong publiek aan te trekken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page