OORLOG in Judoland: Kim Polling pikt afwijzing Spelen niet - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Nieuws / OORLOG in Judoland: Kim Polling pikt afwijzing Spelen niet

OORLOG in Judoland: Kim Polling pikt afwijzing Spelen niet

OORLOG in Judoland: Kim Polling pikt afwijzing Spelen niet
Kim Polling (Foto: Hans van Essen/Judoinsde)

Kim Polling dient bezwaar in tegen olympisch het ticket van Sanne van Dijke. De Nederlandse top judoka zag de Olympische Spelen aan haar neus voorbij gaan, door een in haar ogen een foute keuze van de Judobond. Polling legt zich niet neer bij het besluit van de judobond en tekent protest aan.

In een interview met de NOS zegt Polling vandaag beter uit de verf te kunnen komen op de Spelen in Tokio. ,,Ik scoor simpelweg beter”, zegt de Judoka. Dat Polling protest aantekent betekent nog meer hoofdpijn voor de Judobond die echt in dubio zat met de keuze om Van Dijke voor te laten gaan.

Onjuist

In eerste instantie bleef het stil vanuit het kamp van Polling, maar na een korte bezinning besloot de judoka om tegen het besluit van de Judobond in het verweer te gaan. Er zouden een aantal zaken bij de beoordeling niet goed zijn gegaan, zo is er volgens Polling niet goed gekeken naar de statistieken en scoort zij beter dan Van Dijke.

Het zal nog spannend worden of de Judobond haar beslissing terugtrekt. De bond heeft tot vrijdag 28 mei 17.00 uur de tijd om te reageren op het bezwaarschrift van Polling. De commissie die het bezwaar heeft inleidden bestaat uit drie onafhankelijke juristen. er zal vooral worden gekeken of de sectie procedure correct is uitgevoerd.

Bekijk ook

Blote vuist knokken! ‘Goed voor het kickboksen’

De gevechten met de blote vuist (bare knuckle) zijn wreed

‘Bitch!’ UFC’er zegt titelgevecht af: Poedel wil wel knokken

Vanwege een niet nader genoemde blessure

Wacht Rico Verhoeven hetzelfde lot als Anthony Joshua?

Zal Overeem de betere zijn over Verhoeven

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page