Home / Nieuws / Judo Nieuws / Nederlandse judo elite op medaille jacht in Marokko

Nederlandse judo elite op medaille jacht in Marokko

Nederlandse judo elite op medaille jacht in Marokko

Het volgende evenement in de IJF World Tour is de Grand Prix in Marrakech in Marokko.

Het volgende evenement in de IJF World Tour is de Grand Prix in Marrakech in Marokko. Wellicht niet iets minder heftig dan de Grand Slam van Düsseldorf waarbij Nederland twee bronzen medailles won. Zit er meer in? Dat is wel de verwachting want twee geblesseerde kanonnen maken hun rentree in de internationale scene.

Zwaargewicht Tessie Savelkouls +78kg en viervoudig Europees kampioen Kim Polling tot 70kg, mogen eindelijk de mat weer opdraven om te beginnen aan hun olympisch kwalificatietraject. De Judo Bond stuurt 17 judoka’s naar Marokko om te kijken of ze een doorbraak kunnen forceren.

Medaille jacht

Medailles zouden maar zo eens kunnen vallen bij de namen Kim Polling en Hilde Jager die eveneens onder 70kg start en in goede doen is. De selectie van de dames ziet er als volgt uit
Dames: Amber Gersjes (-48 kg), Margriet Bergstra (-57 kg), Geke van den Berg (-63 kg), Kim Polling, Hilde Jager (-70 kg), Karen Stevenson, Ilona Lucassen (-78 kg) en Tessie Savelkouls (+78 kg).

LEES OOK: Judoka Sanne Vermeer succesvol in Tblisi

Bij de heren laat Jelle Snippe goede vooruitgang zien met zilver vorige week in Warschau en nu op een iets hoger niveau, de Grand Prix. Zwaargewicht Jur Spijkers won de World Cup in Warschau en probeert door te breken op Grand Prix niveau.

Heren goed vertegenwoordigd

Dit zijn de mannen die het moeten doen: Roy Koffijberg (-60 kg), Matthijs van Harten (-66 kg), Kenneth Henneveld en Sam van ’t Westende (-73 kg), Jim Heijman (-81 kg), Bas van Empelen (-90 kg), Jelle Snippe, Simeon Catharina (-100 kg) en Jur Spijkers (+100 kg). Het evenement begin aanstaande vrijdag en duurt drie dagen.

Bekijk ook

Judoka Sanne Vermeer wint grand prix finale in Tbilisi

In wat een Nederlands onderonsje was in Tblisi heeft Judoka Sanne Vermeer heeft bij de ...

Schande: Wereldkampioen judo geschorst voor eigen toernooi

Schande: Wereldkampioen judo geschorst voor eigen toernooi

Judo Wereldkampioen Guram Tushishvili uit Georgië mag dit weekend niet meedoen aan de Grand Prix ...

Vanavond op tv: ‘Samenvatting Judo Grand Slam Rusland

Vanavond om 19:30 op Eurosport kun je een samenvatting van de Grand Slam van Ekaterinburg ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT