Home / Nieuws / Judo Nieuws / Nederlandse judo elite op medaille jacht in Marokko

Nederlandse judo elite op medaille jacht in Marokko

Nederlandse judo elite op medaille jacht in Marokko

Het volgende evenement in de IJF World Tour is de Grand Prix in Marrakech in Marokko.

Het volgende evenement in de IJF World Tour is de Grand Prix in Marrakech in Marokko. Wellicht niet iets minder heftig dan de Grand Slam van Düsseldorf waarbij Nederland twee bronzen medailles won. Zit er meer in? Dat is wel de verwachting want twee geblesseerde kanonnen maken hun rentree in de internationale scene.

Zwaargewicht Tessie Savelkouls +78kg en viervoudig Europees kampioen Kim Polling tot 70kg, mogen eindelijk de mat weer opdraven om te beginnen aan hun olympisch kwalificatietraject. De Judo Bond stuurt 17 judoka’s naar Marokko om te kijken of ze een doorbraak kunnen forceren.

Medaille jacht

Medailles zouden maar zo eens kunnen vallen bij de namen Kim Polling en Hilde Jager die eveneens onder 70kg start en in goede doen is. De selectie van de dames ziet er als volgt uit
Dames: Amber Gersjes (-48 kg), Margriet Bergstra (-57 kg), Geke van den Berg (-63 kg), Kim Polling, Hilde Jager (-70 kg), Karen Stevenson, Ilona Lucassen (-78 kg) en Tessie Savelkouls (+78 kg).

LEES OOK: Judoka Sanne Vermeer succesvol in Tblisi

Bij de heren laat Jelle Snippe goede vooruitgang zien met zilver vorige week in Warschau en nu op een iets hoger niveau, de Grand Prix. Zwaargewicht Jur Spijkers won de World Cup in Warschau en probeert door te breken op Grand Prix niveau.

Heren goed vertegenwoordigd

Dit zijn de mannen die het moeten doen: Roy Koffijberg (-60 kg), Matthijs van Harten (-66 kg), Kenneth Henneveld en Sam van ’t Westende (-73 kg), Jim Heijman (-81 kg), Bas van Empelen (-90 kg), Jelle Snippe, Simeon Catharina (-100 kg) en Jur Spijkers (+100 kg). Het evenement begin aanstaande vrijdag en duurt drie dagen.

Bekijk ook

Gehandicapte Judoka Bob Lausberg pakt eremetaal in Zwitserland

elopen weekend betrad Bob Lausberg die judo wegens zijn handicap op knieën beoefend (newaza) de mat tijdens een special needs judo toernooi in Uster Zwitserland.

Judoka Henk Grol, overwoog een overstap naar het MMA, maar was toch een stap te ver!

EK judo in Minsk: Henk Grol wint bronzen plak

De Nederlandse judoka Henk Grol gaat met een bronzen medaille naar huis op de EK judo in Minsk

Judoka Henk Grol voorspelt oorlog op het WK Judo in Bakoe

Henk Grol door naar kwartfinale EK Judo in Minsk

De Nederlandse judoka Henk Grol heeft de kwartfinale van de EK in Minsk bereikt.