Nederlands judotalent stunt bij Belgisch Open Nieuws
Nieuws

Nederlands judotalent stunt bij Belgisch Open

Nederlands judotalent stunt bij Belgisch Open
Nederlands judotalent stunt bij Belgisch Open

Bij de Open Belgische Judo kampioenschappen in Herstal heeft de 18-jarige Naomi van Krevel afgelopen weekend het goud veroverd tot 52kg.

Het toernooi dat al sinds de jaren tachtig gehouden wordt heeft een rijke historie. Maar Van Krevel behoort sinds zondag bij de jongste winnaars ooit tot 52kg. De 18-jarige Nederlands kampioen versloeg in de finale de ervaren Duitse Verena Thumm.

Nederland heeft een grote behoefte aan talentvolle lichtgewichten. Van Krevel behoort tot de jongste Nederlands kampioenen in haar klasse maar moet nu eerst het NK junioren winnen om de volgende evenementen toegewezen te krijgen.

Unieke prestatie sinds 1992

Ook was er goud voor Natascha Ausma tot 78kg en zwaargewicht Marit Kamps die pas 17 is. Ausma die normaal gesproken uitkomt tot 70kg was in concurrentie met voornamelijk Franse en Belgische atleten, maar kwam ondanks het verschil in gewicht als winnaar boven drijven.

Voor Ausma was dit een opwarmertje voor de grotere senioren toernooien.
Nederland had sinds 1992 niet meer drie maal goud gewonnen bij de Belgische Open voor dames.

Grand Slam Parijs

Aanstaand weekend wordt de Grand Slam van Parijs gehouden, het grootste toernooi ter wereld met 13,000 judofans op de tribune in een stampvol Bercy waar Nederland met de sterkst mogelijke selectie zal aantreden.

Via JudoInside.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws