Judoka Noel van ’t End doorbreekt impasse met winnen medaille Nieuws
Nieuws

Judoka Noel van ’t End doorbreekt impasse met winnen medaille

Judoka Noel van ’t End doorbreekt impasse met winnen medaille
Judoka Noel van ’t End doorbreekt impasse met winnen medaille

De Nederlander Noel van ’t End won afgelopen weekend zijn eerste wereldtitel.

Na een slopende dag die uitmondde in een smalle triomf op Osaka Grand Slam-winnaar Mukai Shoichiro uit Japan in zijn zesde wedstrijd van de dag, mocht de Nederlander zich dan wereldkampioen noemen.

Wereld nummer 10 Van 't End, die vorig jaar verloor van Mukai in de finale van de Grand Slam in Osaka, verlichtte de hele dag de U90kg-categorie en behaalde de grootste overwinning van zijn carrière met een betoverende o-soto ko-soto combinatie voor een waza -ari score met nog 27 seconden op de klok.

Exclusief

Met zweet dat uit het gezicht van beide mannen stroomde, hield het Nederlandse talent, dat een blauw oog had, vast en ging op zijn knieën zitten en keek op voordat hij zijn handen op zijn gezicht legde, terwijl hij zijn droom realiseerde en zijn naam aan een exclusieve lijst van Nederlandse judoka's die hebben gewonnen in de historische Nippon Budokan toevoegde.

Het leek wel een vloek die Van 't End heeft doorbroken en hij voegt zich bij grote namen zoals, Anton Geesink: 1961, 1965, Wim Ruska: 1967, 1971, Guillaume Elmont: 2005, Dennis van der Geest: 2005, Ruben Houkes: 2007.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws