Judo vraagt internationaal aandacht voor schooljudo Nieuws
Nieuws

Judo vraagt internationaal aandacht voor schooljudo

Judo vraagt internationaal aandacht voor schooljudo
Judo vraagt internationaal aandacht voor schooljudo

Bij het jaarlijkse congres van de AIPS, de internationale Sport Pers organisatie in Lausanne heeft voormalig wereldkampioen Ruben Houkes gesproken namens de internationale judo bond (IJF) over het project judo for children.

Bij het jaarlijkse congres sprak de Olympische bronzen medaille winnaars van Beijing over het belang van judo op scholen. Met zijn organisatie 2Basics heeft Houkes enkele jaren geleden de aandacht gekregen van de IJF die de aanpak van de Nederlandse organisatie adopteerde.

Ook IJF voorzitter Marius Vizer was aanwezig op het congres. De IJF heeft al eerder van het IOC een internationale prijs gewonnen voor haar inzet voor kinderen in oorlogsgebieden.

Leren vallen

De documentaire over kinderen in het oorlogsgebied in Kilis, Turkije viel internationaal in de prijzen.

Judo was in Nederland nooit verplicht op de basisschool maar in veel landen wordt judo als basis bijgebracht, met name om te leren vallen wat een preventie is voor ongelukken.

Het project gaat dan ook hand in hand met een ziektekosten verzekeraar.

IJF World Tour

Vrijdag begint de IJF weer met de IJF World Tour, een circuit van 17 World Cups over de hele wereld waar punten kunnen worden gehaald voor de Olympische kwalificatie voor Tokyo.

Bron: JudoInside.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws