Judo Grand Slam Osaka: Grol verovert goud, zilver voor Van 't End Nieuws
Nieuws

Judo Grand Slam Osaka: Grol verovert goud, zilver voor Van 't End

Judo Grand Slam Osaka: Grol verovert goud, zilver voor Van 't End
Judo Grand Slam Osaka: Grol verovert goud, zilver voor Van 't End

Op knappe wijze veroverde Judoka Henk Grol zondag bij de Grand Slam in het Japanse Osaka goud in de zwaargewichtklasse. Landgenoot Noël van 't greep naast het goud en moet genoegen nemen met zilver.

Grol stond in de finale tegen Lukas Krpalek uit Tsjechië, die hij wist te verslaan op waza-ari. Dit is de eerste maal dat Grol goud pakt op een Grand Slam.

Ook de Sloveen Enej Marinic moest het eerder afleggen tegen grol in de halve finale op het toernooi. Maar ook Tuvshinbayar Naidan uit Mongolië, aanvoerder van de wereldranglijst Guram Tushishvili uit Georgië, en de Rus Tamerlan Bashaev konden niet op tegen Grol.

Judo Grand Prix Den Haag

Vorige week werd Grol uitgeschakeld op de Grand Prix in Den Haag, dit gebeurde al vroeg in het toernooi. Collega judoka Van 't End veroverde in Osaka zilver in de categorie tot 90 kilogram. Net als Grol was hij te sterk voor de eerst vier tegenstanders op de Grand Slam. In de finale verloor hij echter van de Japanner Shoichiro Mukai (straf punten)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws