'Joden hebben niks te zoeken in Palestina!' UFC-ster Khamzat Chimaev gaat ver in uitdagen rivaal Nieuws
Nieuws

'Joden hebben niks te zoeken in Palestina!' UFC-ster Khamzat Chimaev gaat ver in uitdagen rivaal

'Joden hebben niks te zoeken in Palestina!' UFC-ster Khamzat Chimaev gaat ver in uitdagen rivaal

Khamzat Chimaev heeft zich de woede op de hals gehaald van collega zijn Joodse UFC-collega Natan Levy door te zeggen dat Joden niets te zoeken hebben in het land. En dat deze in de toekomst het land uit zullen worden gezet.

De opkomende ster in de UFC Khamzat Chimaev, bereidt zich voor op een gevecht tegen Paulo Costa bij UFC 294 op 21 oktober in Abu Dhabi. Chimaev, met wortels in Tsjetsjenië en MMA-opleiding in Zweden, heeft deze keer wereldwijde aandacht getrokken.

Chimaev staat bekend als een fervent voorstander van de Palestijnse zaak en plaatste recentelijk een video op Instagram waarin hij opriep tot een confrontatie met de sterkste Israëliër. Hoewel er beweringen waren dat hij de post verwijderde vanwege controverse, beweerde Chimaev dat Instagram de inhoud heeft gecensureerd.

De Joden zijn slechts gasten in Israel

De kritische houding van Chimaev tegenover Israël heeft de aandacht getrokken van Joodse UFC-vechter Natan Levy. Levy bespotte Chimaev op sociale media en herinnerde volgers eraan hem te volgen voor meer reacties op zijn berichten.

Natan Levy, die trots is op zijn Israëlische afkomst, aarzelt niet om te reageren op critici. In het verleden daagde hij zelfs een criticus uit voor een MMA-gevecht nadat deze steun betuigde aan een bekende antisemitische figuur op sociale media. Het gevecht eindigde in een overwinning voor Levy, en de tegenstander bood na afloop zijn excuses aan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws