Geweldig! Nieuwe UFC-kampioen onthaalt door 7.000 fans Nieuws
Nieuws

Geweldig! Nieuwe UFC-kampioen onthaalt door 7.000 fans

Geweldig! Nieuwe UFC-kampioen onthaalt door 7.000 fans

Jiri Prochazka de nieuwe UFC-kampioen werd gisteren verwelkomt door ruim 7.000 fans bij zijn terugkeer naar zijn thuisstad Brno, Tsjechië. Prochazka pakte afgelopen weekend de titel af van Glover Teixeira tijdens UFC 275.

De Tsjechische Jiri Prochazka maakt een bliksem carriere door bij de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC. Frank Shamrock is de enige andere vechter die het sneller een titel won in zijn eerste gevecht bij de UFC.

Ondenkbaar

De 29-jarige Prochazka veroverde UFC-goud tijdens zijn derde UFC-gevecht afgelopen zaterdag, tijdens UFC 275. Daar versloeg hij kampioen Glover Teixeira versloeg in de 5e ronde. Prochazka is misschien nog geen begrip voor de Amerikaanse MMA-markt. Maar het lijkt er zeker op dat hij in zijn thuisland een sterke fanbase heeft.

Prochazka vierde zijn opmerkelijke succes voor een enorme menigte juichende fans, in zijn geboortestad Brno, Tsjechië. Volgens de telling waren er ruim 7.000 fans komen opdagen. Iets wat in ons land bijna ondenkbaar is voor bekende vechtsporters. In de tijden van de K-1 met namen als Ernesto Hoost, stonden er welgeteld 20 man op Schiphol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws