Japanse karateka's domineren op eerste dag van de Aziatische Spelen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Japanse karateka’s domineren op eerste dag van de Aziatische Spelen

Japanse karateka’s domineren op eerste dag van de Aziatische Spelen

De Karate-competitie opende op de eerste dag van de Aziatische Spelen van 2018 met de Japanse karateka’s die zichzelf goed in de schijnwerpers zette. Ryo Kiyuna en Kiyou Shimizu overheersten in Kata, en Ayumi Uekusa en Sajad Ganjzadeh waren de eerste gouden medaillewinnaars in Kumite op deze memorabele editie van de Aziatische spelen.

Goud

Japan zette zijn prevalentie in de Kata-categorieën voort, omdat beide gouden medailles op het spel stonden in Jakarta maar naar vertegenwoordigers van het geboorteland van het karate gingen. Wereldkampioenen Ryo Kiyuna en Kiyou Shimizu toonden hun uitstekende prestaties door beide de gouden medailles van de Aziatische Spelen 2018 mee naar Japan te nemen.

Japanse karateka's domineren op eerste dag van de Aziatische Spelen
Foto: WKF

Bij de Kata voor mannen versloeg tweevoudig wereldkampioen Ryo Kiyuna, de Taiwanese Yita Wang met eenduidigheid van stemmen (5-0) en voltooide een indrukwekkende Kata show. De Japanse wereld en continentale kampioen won al zijn disciplines met 5-0. De bronzen medailles in Mannelijke Kata gingen naar Heejun Park uit Zuid-Korea en de lokale held Ahmad Zigi Zaresta Yuda uit Indonesië.

Wereldranglijst

De derde triomf van de dag voor Japan zag Ayumi Uekusa als ster. De Japanse overall winnaar won bij de vrouwelijke Kumite + 68kg en versloeg China’s Mengmeng Gao in de finale met 5-3. Het is de vierde medaille in vijf evenementen dit seizoen voor de wereldranglijst. Het podium bij de vrouwen Kumite + 68kg werd compleet, door bronzen medaillewinnaars Hamideh Abbasali uit Iran en Nargis uit Pakistan.

De laatste categorie van de dag werd ook gedomineerd door de huidige overal winnaar. Sajad Ganjzadeh uit Iran domineerde in al zijn partijen om de gouden medaille te behalen na het verslaan van Minh Phung Nguyen uit Vietnam met 5-2. Ganjzadeh, de huidige wereldkampioen, stuiterde terug van een moeilijk middenseizoen en pakte dit jaar zijn tweede goud na zijn overwinning bij de Karate 1-Premier League Parijs.

De competitie gaat zondag verder met de categorieën Female Kumite -55kg, Female Kumite -61kg, Male Kumite -60kg en Male Kumite -67kg.

Bekijk ook

'F*cking Baas!' Boksicoon Fury daagt alle zwaargewichten uit

F*cking Baas! Boksicoon Fury daagt alle zwaargewichten uit

Tyson Fury stuurde een krachtige boodschap naar zijn ....

Bekende vechter Leandro Lo (33) doodgeschoten door Politieagent

Bekende vechter (33) doodgeschoten door Politieagent! Sportwereld in rouw’

Getuigen wijzen een militaire politieagent aan als dader

'Hij gaat dood!' UFC'er Adesanya wil Pereira slopen wraakgevecht

‘Hij gaat dood!’ UFC’er Adesanya wil Pereira slopen in wraakgevecht

Israël Adesanya zweert voor de kill te gaan...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page