Japanse karateka's domineren op eerste dag van de Aziatische Spelen Nieuws
Nieuws

Japanse karateka's domineren op eerste dag van de Aziatische Spelen

Goud

Japan zette zijn prevalentie in de Kata-categorieën voort, omdat beide gouden medailles op het spel stonden in Jakarta maar naar vertegenwoordigers van het geboorteland van het karate gingen. Wereldkampioenen Ryo Kiyuna en Kiyou Shimizu toonden hun uitstekende prestaties door beide de gouden medailles van de Aziatische Spelen 2018 mee naar Japan te nemen.

Bij de Kata voor mannen versloeg tweevoudig wereldkampioen Ryo Kiyuna, de Taiwanese Yita Wang met eenduidigheid van stemmen (5-0) en voltooide een indrukwekkende Kata show. De Japanse wereld en continentale kampioen won al zijn disciplines met 5-0. De bronzen medailles in Mannelijke Kata gingen naar Heejun Park uit Zuid-Korea en de lokale held Ahmad Zigi Zaresta Yuda uit Indonesië.

Wereldranglijst

De derde triomf van de dag voor Japan zag Ayumi Uekusa als ster. De Japanse overall winnaar won bij de vrouwelijke Kumite + 68kg en versloeg China's Mengmeng Gao in de finale met 5-3. Het is de vierde medaille in vijf evenementen dit seizoen voor de wereldranglijst. Het podium bij de vrouwen Kumite + 68kg werd compleet, door bronzen medaillewinnaars Hamideh Abbasali uit Iran en Nargis uit Pakistan.

De laatste categorie van de dag werd ook gedomineerd door de huidige overal winnaar. Sajad Ganjzadeh uit Iran domineerde in al zijn partijen om de gouden medaille te behalen na het verslaan van Minh Phung Nguyen uit Vietnam met 5-2. Ganjzadeh, de huidige wereldkampioen, stuiterde terug van een moeilijk middenseizoen en pakte dit jaar zijn tweede goud na zijn overwinning bij de Karate 1-Premier League Parijs.

De competitie gaat zondag verder met de categorieën Female Kumite -55kg, Female Kumite -61kg, Male Kumite -60kg en Male Kumite -67kg.