Iron Mike slaat terug naar critici: Deelt flinke stoot uit Nieuws
Nieuws

Iron Mike slaat terug naar critici: Deelt flinke stoot uit

Iron Mike slaat terug naar critici: Deelt flinke stoot uit

Bokslegende Mike Tyson windt er geen doekjes om voor zijn aankomende gevecht tegen internetfenomeen Jake Paul.

Op 20 juli 2024 zullen Tyson en Paul de boksring betreden tijdens het allereerste live boksevenement van streamingdienst Netflix. De grote leeftijdsverschil tussen de twee vechters (Tyson is 58, Paul 27) zorgt echter voor flink wat kritiek.

"Iron Mike" lijkt zich hier weinig van aan te trekken en laat juist een strijdlustige kant zien. Geruchten deden online de ronde over het gebruik van hoofdbeschermers en grotere handschoenen tijdens het gevecht, iets wat Tyson resoluut ontkent.

"Onzin," vertelt Tyson aan Sean Hannity van Fox News. "Dit is weliswaar een exhibitie, maar als je de definitie van exhibitie opzoekt zul je daar niets over tegenkomen... Dit is een gevecht."

In een interview met Reuters deelt Tyson ook een flinke stoot uit aan zijn critici en benadrukt hij zijn vermogen om fans te trekken.

Ik ben 58, en wat dan nog?

Alleen al door met iemand over vechten te praten, genereer ik miljarden views. Iedereen, zelfs de meeste atleten, zijn jaloers. Belachelijk... Ik zeg je, in hun beste tijd konden ze nog niet eens een miljoen mensen trekken, man. Waar hebben we het over? Ze konden nog geen arena uitverkopen. Wie kan op zijn 58e nou een stadion met 80.000 stoelen vullen?"

Met het stadion doelt Tyson op het AT&T Stadium in Arlington, Texas, waar het gevecht zal plaatsvinden. "Iedereen wil tegen hem vechten; alle boksers willen tegen hem vechten," zegt Tyson over zijn opponent.

"Maar als hij tegen hen zou vechten, zouden alleen de mensen komen die hem leuk vinden. De ouders van de andere boksers zouden misschien nog niet eens komen kijken. Dat is de realiteit. Ze zijn te saai om naar te kijken; het is net alsof je naar gras kijkt dat groeit," vertelt hij aan de nieuwsoutlet.

Van angst naar onoverwinnelijkheid: Tyson klaar voor de strijd

Tijdens recente interviews lijkt Tyson steeds meer in vechtmodus te komen. In 2019 vertelde hij Joe Rogan dat zelfs trainen zijn oude ego weer "wakker kan maken". De voormalig zwaargewichtkampioen gaf aan dat elke erkenning van zijn "grootheid" hem doet verlangen naar competitie.

Dit werd duidelijk in zijn interview met Hannity. "Ik denk niet dat hij sneller is dan ik," zegt de 58-jarige over Paul. "Ik train elke dag. Ik neem het serieus. Het proces duurt de hele dag: ik ga naar de sportschool, naar de kracht- en conditietrainer, en dan begin ik weer opnieuw."

Mike Tyson traint elke dag

Op de vraag wat zijn motivatie is om te vechten, antwoordt Tyson dat het draait om angst en glorie, en nooit om geld.

"Weet je, Sean, ik heb een vreemde persoonlijkheid, maar ik vind hem niet echt vreemd. Wat ik ook eng vind om te doen, ik doe het. Zo zit ik in elkaar. Ik woog 100 kilo te veel en was 53 jaar oud, en toch zei ik 'laten we het doen,'" vertelt Tyson over zijn laatste gevecht. "Alles waar ik bang voor ben, confronteer ik. Raar, mijn persoonlijkheid."

"Op dit moment ben ik doodsbang, maar hoe dichter de fight komt, hoe minder nerveus ik word. Want dan is het realiteit, en in de realiteit ben ik onoverwinnelijk," verklaart hij.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws