Iran executeert bekende kampioen en bokscoach (30)
Home / Nieuws / Iran executeert bekende kampioen en bokscoach (30)

Iran executeert bekende kampioen en bokscoach (30)

Iran executeert bekende kampioen en bokscoach (30) Ali Mutairi

Ali Mutairi, voormalig bokskampioen en bokscoach is de zoveelste vechtsporter die door de Iraanse regering ter dood wordt gebracht. Mutairi werd geëxecuteerd op 29 januari 2021. Zijn familie werd niet op de hoogte gebracht van de executie en kon geen afscheid nemen van de bokser.

Bronnen in Iran maakten de dood van Mutairi via internet bekend. De Iraanse regering beschuldigde Mutairi ervan lid te zijn van ISIS en twee leden van de door de regering gesteunde militie, Basijis, te hebben vermoord.

Mensenrechtenactivisten in Iran zeggen dat Mutairi zowel fysiek als mentaal is gemarteld terwijl hij werd vastgehouden in het detentiecentrum van de inlichtingendienst. Hij werd vervolgens overgebracht naar de Sheiban-gevangenis, waar hij in eenzame opsluiting werd gezet.

Executies opgevoerd

Iran heeft het doden van zijn burgers de afgelopen maanden opgevoerd. Na veel burgerlijke onrust over een falende economie, zijn de burgers van Iran de straat op gegaan om te protesteren. Sinds december zijn er meer dan 20 burgers en bekende sporters geëxecuteerd.

Er kwam verontwaardiging naar voren nadat Navid Afkari, een worstelaar uit Iran, tot twee doodvonnissen was veroordeeld. Hij werd recentelijk geëxecuteerd. Na Afkari werd Reza Tabrizi, een Paralympiër, gearresteerd omdat hij zich afvroeg waarom sportscholen gesloten waren en niet religieuze heiligdommen. Vorige week werd Mehdi Ali Hosseini, een Iraanse worstelaar, geëxecuteerd.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

‘Laat hem niet vechten’! Zorgen om video oud-bokskampioen (54)

Eerder dit jaar mepte deze voormalig popzanger Aaron Carter in elkaar tijdens een boksgevecht.

48-jarige De La Hoya alsnog de boksring in tegen Belfort

Oscar De La Hoya en voormalig UFC-titelhouder Vitor Belfort's eerder afgelaste gevecht wordt verplaatst

‘1e KO winst!’ Vechter compleet uit zijn dak na overwinning

Gracie liet een vlaag van stoten los

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page