Iran executeert bekende kampioen en bokscoach (30) – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Iran executeert bekende kampioen en bokscoach (30)

Iran executeert bekende kampioen en bokscoach (30)

Iran executeert bekende kampioen en bokscoach (30) Ali Mutairi

Ali Mutairi, voormalig bokskampioen en bokscoach is de zoveelste vechtsporter die door de Iraanse regering ter dood wordt gebracht. Mutairi werd geëxecuteerd op 29 januari 2021. Zijn familie werd niet op de hoogte gebracht van de executie en kon geen afscheid nemen van de bokser.

Bronnen in Iran maakten de dood van Mutairi via internet bekend. De Iraanse regering beschuldigde Mutairi ervan lid te zijn van ISIS en twee leden van de door de regering gesteunde militie, Basijis, te hebben vermoord.

Mensenrechtenactivisten in Iran zeggen dat Mutairi zowel fysiek als mentaal is gemarteld terwijl hij werd vastgehouden in het detentiecentrum van de inlichtingendienst. Hij werd vervolgens overgebracht naar de Sheiban-gevangenis, waar hij in eenzame opsluiting werd gezet.

Executies opgevoerd

Iran heeft het doden van zijn burgers de afgelopen maanden opgevoerd. Na veel burgerlijke onrust over een falende economie, zijn de burgers van Iran de straat op gegaan om te protesteren. Sinds december zijn er meer dan 20 burgers en bekende sporters geëxecuteerd.

Er kwam verontwaardiging naar voren nadat Navid Afkari, een worstelaar uit Iran, tot twee doodvonnissen was veroordeeld. Hij werd recentelijk geëxecuteerd. Na Afkari werd Reza Tabrizi, een Paralympiër, gearresteerd omdat hij zich afvroeg waarom sportscholen gesloten waren en niet religieuze heiligdommen. Vorige week werd Mehdi Ali Hosseini, een Iraanse worstelaar, geëxecuteerd.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

UFC’er Jon Jones: ‘Terugkeer wordt een probleem’

Jon Jones verwacht een zware terugkeer naar de UFC-octagon.

VIDEO: UFC’er breekt PENIS, overal bloed en veel pijn

De UFC vechter is wel wat gewend maar dit was het meest pijnlijkste ooit.

Glory titelkanshebber: ‘September zijn wij aan de beurt’

Op social media was er nogal wat commotie ontstaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page